Florin Secureanu, ameninţare sumbră de pe treptele Tribunalului Bucureşti. „Nu mai am nimic de pierdut! Eu am deja mormântul făcut!”

Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa, susţine că dosarul în care este acuzat de delapidare este o înscenare a unor "oameni deosebiți", cărora le-a transmis, de pe treptele Tribunalului București, un mesaj sumbru!

28 iun. 2022, 09:17
Florin Secureanu, ameninţare sumbră de pe treptele Tribunalului Bucureşti. „Nu mai am nimic de pierdut! Eu am deja mormântul făcut!”

Florin Secureanu, ameninţare sumbră de pe treptele Tribunalului Bucureşti. Medicul este acuzat de o delapidare de peste 9 milioane de lei, acuzație pe care o respinge categoric. „Sunt minciuni, niciodată nu am făcut așa ceva! Nu se pot deturna sume de bani dintr-un spital, oricât ai vrea! În spatele acestor operațiuni sunt niște oameni deosebiți, care îmi vor răul. Nu am ieșit niciodată la atac! Opriți-vă! Am înregistrări cu toți! Domnilor care mă hărțuiți, am dovezi cu tot ce vreți să-mi faceți. Toate au o limită! Voi merge până la capăt, că nu mai am nimic de pierdut. Eu deja am mormântul făcut, domnilor generali! V-am pupat!”, a declarat Florin Secureanu, citat de ziare.com.

La termenul de luni, avocata fostului manager al Spitalului Malaxa a cerut efectuarea unei noi expertize, separat de cea finaciar-contabilă, după ce a susţinut că expertiza realizată de DNA are doar două pagini și este insuficientă pentru acuzarea clientului ei de delapidare. „Experții nu au arătat din culpa cui există acest prejudiciu. În baza a ce s-a realizat expertiza de două pagini? Considerăm că s-ar impune realizarea unei noi expertize, dar cu experți din domeniul medical, că Malaxa e spital, nu un simplu SRL. Încercăm să demonstrăm că nu i se poate reține un prejudiciu, el fiind ultimul care aplica ștampila. Nu considerăm că se poate stabili un prejudiciu doar pe baza acestor documente”, a declarat în fața instanței avocata lui Florin Secureanu.

Florin Secureanu, condamnat la închisoare. Pedeapsa primită de fostul manager de la Spitalul Malaxa pentru abuz în serviciu

La rândul său, avocatul lui Mihai Mesner, om de afaceri inculpat în dosar, a dezvăluit marea problemă a lui Florin Secureanu: până la trimiterea în judecată, ceilalți inculpați au încheiat cu procurorii acorduri de recunoaștere a vinovăției, în schimbul unor pedepse cu suspendare. Adică au recunoscut tot ce au scris procurorii DNA în rechizitoriu, iar în prezent au rămas să se judece Adrian Secureanu și alți trei inculpați.

Florin Secureanu, în Dosarul Malaxa: „Recunosc faptele, pe care le regret. Doresc să acopăr prejudiciul”

Florin Secureanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în mai 2017, pentru delapidare, iar Spitalul Malaxa s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 9.144.053 de lei. Potrivit rechizitoriului DNA, Florin Secureanu a deţinut funcţia de manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din Bucureşti, în perioada 1 aprilie 2007 până la data de 29 noiembrie 2016.