Florin Talpan ameninţat de Becali: „Dacă mai face asta, fac plângere penală!”

Juristul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Florin Talpan, se judecă cu George Becali la ÎCCJ într-u8n dosar de calomnie pe care l-a câştigat în instanţa anterioară, Becali fiind obligat la plata a 30.000 de euro daune.

RomaniaTV.net
24 ian. 2020, 16:18
Florin Talpan ameninţat de Becali: „Dacă mai face asta, fac plângere penală!”

Florin Talpan a declarat vineri că în ultima perioadă, atât el, cât şi membrii familiei sale, au primit numeroase apeluri la ore nepotrivite şi chiar mesaje de ameninţare din partea lui George Becali şi l-a somat pe acesta să se oprească, in caz contrar fiind pregătit să-i intenteze omului de afaceri din Pipera un nou proces.

„Referitor la faptul că Becali „moare de râs” privind scrisoarea deschisă formulată de către mine în atenţia dlui Preşedinte Johannis şi opiniei publice, pot spune doar atât: trimiterea a zeci de mesaje de ameninţare pe telefon, la diverse ore din zi şi noapte, apelarea fără drept şi fără acceptul meu, în scopuri de intimidare, reprezintă concurs de infracţiuni, de hărţuire şi ameninţare a familiei mele! Spun asta tocmai pentru ca sunt un bun jurist, aşa cum îmi scria chiar el, în mesajele de ameninţare şi de hărţuire. O singură dată să mai fiu deranjat eu, mama mea, sau partenera mea de viaţă şi voi formula plângere penală la Parchet. Şi tocmai pentru că sunt un bun jurist şi sunt în primul rând un om cu frica lui Dumnezeu, îl sfâtuiesc să se potolească, pentru că se află în termenul de încercare de 8 ani al condamnării cu suspendare pentru săvârşirea a trei infracţiuni de lipsire de libertate aflate în concurs şi repercusiunile sunt grave dacă săvârşeşte alte infracţiuni în această perioadă”, a declarat Florin Talpan.

Replica lui Gigi Becali nu a întârziat să apară, acesta intrând în direct prin telefon într-o emisiune tv pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la acuzaţiile formulate de juriştul Stelei la adresa sa.

„Păi să-mi arate mesajele. De ce să nu le arate? Păi eu i-am spus: te atenționez că, din moment ce Curtea Supremă a casat o hotărâre a Curţii de Apel, că eu i-am dat banii, 30.000 de euro, m-a executat și a rămas definitivă hotărârea. Şi i-am spus, nenea Talpan, cu litere mari, nenea Talpan barosan. E alint, nu e o jignire. Şi i-am spus că nenea Talpan, să dai banii înapoi pentru că hotărârea Curţii a fost casată, adică s-a desfiinţat. Ce înseamnă asta? Dă-i banii înapoi lui Becali şi după aia te duci la rejudecare. Eu l-am sunat şi a zis că ce, a început să plângă la telefon. Şi eu i-am zis: păi, nea Talpane, te cred, dar ce să fac? Trebuie să-mi dai banii, dumneata eşti mare jurist de marcă. Vi se pare ameninţare când îl alint pe om şi îi spun nea Talpan, barosan? Sau când îi spui, măi, nea Talpane, mai scriu cu „o”, că poate nu-i mai spun cu „a”. Vi se pare ameninţare?”, a explicat incidentul Gigi Becali la Digi Sport Special.

„Îi dădeam mesaje, da. Dar erau glume! De exemplu, „Somn uşor, vise plăcute, puricii să te sărute!”. Am glumit, copil! Ce să fac? Dacă trebuie să plătesc, plătesc. Dar nu am ce. I-am trimis mesaje, l-am mai sunat. Nu au fost ameninţări, l-am alintat. Îl luam cu „nenea Talpan”. Să-mi dea banii înapoi! Se plângea de justiţie, de astea”, a completat patronul FCSB.

Citeşte şi: Florin Talpan: „FCSB nu va juca NICIODATĂ în Ghencea! Să joace în Berceni, cum se numeşte localitatea aia a lor”