Florin Zamfirescu, dietă strictă, din cauza problemelor de sănătate. Alimentul la care a renunţat definitiv

Florin Zamfirescu a dezvăluit cum arată stilul său de viață din prezent. După ce s-a mutat la casă, marele actor a început să planteze fel de fel de legume în grădina sa

17 ian. 2024, 14:50
Florin Zamfirescu, dietă strictă, din cauza problemelor de sănătate. Alimentul la care a renunţat definitiv

Florin Zamfirescu a decis de ceva vreme să-și trăiască traiul liniștit, departe de luminile reflectoarelor sau de agitația marilor orașe. Astfel, ajuns la vârsta de 74 de ani, acesta s-a retras de o vreme de pe scena teatrului și s-a mutat la țară, alături de partenera sa de viață. Acesta are, în continuare, mai multe probleme de sănătate care-i dau zilnic bătăi de cap, motiv pentru care actorul spune că ține regim și mănâncă preponderent doar mâncare gătită. De asemenea, acesta a scos din meniul zilnic și câteva alimente, tot de dragul sănătății.

Mai țin regim, că este mai sănătos. Sunt în grija soției. Am colesterol, tensiune oscilantă… Face ciorbe multe, delicioase, dar consumăm destul de puțină carne. Nu prea ne mai place carnea. Mie nu îmi mai place carnea. Îmi plac cartofii prăjiți sau copți. Eu nu mai consum lactate deloc. Unt, smântână, lapte, brânză, nimic… Am renunțat la lactate și la alcool, cu toate că eu nu prea am băut. Am descoperit că dacă beau un pahar de vin pe săptămână e foarte sănătos, dar atât.”, a declarat Florin Zamfirescu, potrivit viva.

Are propria recoltă de legume

După ce s-a mutat la casă, Florin Zamfirescu a început să planteze fel de fel de legume în grădina sa, pentru a putea avea disponibile alimente bio. Acesta spune că nu se ocupă exclusiv de treburi, ci primește ajutor din partea unui vecin, care însă se bucură, la rândul său, de recolta bogată.
Prof. Leon Dănăilă, despre dieta ideală: „Dacă mâncați numai legume și fructe, n-o să trăiți prea mult”

„Le fac eu. Am un prieten care mă ajută, am udătură la picătură, am un acoperiș pentru ploile acide, care înnegresc roșiile. E un acoperiș, dar nu e seră. Am avut anul trecut niște roșii foarte mari. Cred că trei tone de roșii am avut. Am dat la toți vecinii. Grădina mea nu este mare, are 180 mp. Dar această grădină hrănește cinci familii. Pe mine, pe vecinul care se ocupă mai mult de ea, dar el are două familii, iar eu am și eu două. Deci hrănește șase familii, de fapt. Am chemat vecinii să vină să ia roșii și nu se cunoștea că au luat.”, a continuat acesta, pentru sursa citată.

Cât despre partenera sa de viață, Florin Zamfirescu spune că într-o relație nu e niciodată vorba despre frumusețea exterioară, ci despre valorile acelei persoane și despre caracteristicile pe care le are, pe termen lung.

Florin Zamfirescu, despre condițiile inumane în care joacă actorii în teatre: „Spectatorii aplaudau cu mănuși și aproape nu se auzeau. Nu s-a schimbat nimic”

„Îți spun din experiență de viață, partenerii nu se apreciază pentru frumusețe. Că la început, da, e frumoasă femeia, e frumos bărbatul. Dar nu pentru asta se apreciază, ci pentru stabilitate, pentru siguranță, pentru încredere, pentru onestitate. Știi? Pentru stabilitate.

Există câte un om pe care poți să pui bază, femeie sau bărbat. Unul dintre exemple este atunci când unul dintre ei este la pușcărie. Femeia se duce și îl așteaptă. Dar sunt femei care își așteaptă bărbații, iar aceia știu cu cine au de-a face.”, a continuat el.

Prof. Leon Dănăilă, despre dieta ideală: „Dacă mâncați numai legume și fructe, n-o să trăiți prea mult”

Leon Dănăilă a precizat că foarte important este ca omul să aibă şi un sentiment de mulţumire, pentru a evita depresia, care ar putea slăbi sistemul imunitar. Reputatul neurochirurg a adăugat că somnul este foarte important pentru a avea un creier sănătos.  În cadrul discuției, renumitul profesor a vorbit despre dieta ideală pe care ar trebui să o aibă orice om, precizând că importantă este și mișcarea, dar și satisfacțiile psihice. De asemenea, el a vorbit și despre o posibilă cauză ce duce la apariția bolilor oncologice.

„Eu am publicat, eu am studiat. Să știți că tot ce spun nu este așa întâmplător, nu e din amintirile mele. Am studiat multe cercetări făcute de oameni din Apus asupra felului cum trebuie să comporte individul respectiv pentru a-și duce o viață sănătoasă, dar și productivă.

Dieta reputatului neurochirurg Leon Dănăilă. Câţi paşi face pe zi, de ce spune trei rugăciune către Dumnezeu şi ce alimente consumă
Mulți mă întreabă «Dumneata ce mănânci de-ai ajuns așa?». Să știți că nu este suficientă mâncarea. Sunt niște regimuri alimentare care sunt foarte benefice: regimul mediteranean, regimul Okinawa, regimul japonez, regimul împotriva hipertensiunii arteriale, regimul portfoliu în caz de diabet. Sunt niște regimuri bine fixate. Regimul occidental este cel mai prost și este cel mai răspândit, adică cu fast-food-urile astea pe care le găsești la orice pas”, a explicat medicul neruochirurg, la ALTCEVA.

„Dar mâncarea din fast-food nu este benefică pentru organism și pentru creier. A fost un concurs acum un an de zile și pe primul loc a ieșit regimul mediteranean. Și viața lor este localizată în jurul Mediteranei, au posibilitatea să mănânce fructe de mare, legume, fructe. Au două sezoane. Și regimul din Okinawa, la fel. Pot să mănânce legume tot în decursul anului”, a explicat medicul.

Leon Dănăilă spune că peștele este important în alimentație, dar contează mult cantitatea consumată la o masă.

„Din cauza faptului că foarte mult mercur s-a răspândit în apele din oceane și în apele curgătoare și poate să ducă la apariția hidrargirismului, boala provocată de acest mercur. În general, carnea de pește este foarte recomandată, a fructelor de mare, a legumelor. Să știți că dacă mâncați numai legume și fructe, nu rezolvați problema și n-o să puteți să trăi prea mult. Trebuie și puțină carne. În carne se găsește vitamina B-12 care este foarte benefică pentru creier, dar nu trebuie de făcut exces.

Academicianul Leon Dănăilă, medic neurochirurg, cercetător şi inventator, a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA din această săptămână.

Trebuie să adaptezi comportamentul la necesitățile organismului”, a adăugat sursa citată.

„Un om adult trebuie să facă cel puțin 4.000 de pași pe zi. Individul respectiv poate să bea și puțină cafea și ciocolată, care au un rol foarte benefic, dar nu în cantități mari, ci în cantități moderate. Cantitatea mare nu este bună în niciun regim. Este permis până la 40 de grame de alcool în 24 de ore sau poate mai puțin, dar de obicei vinul, 150 de mililitri de vin, în 24h este permis. Eu vă spun că sunt cercetări făcute de oameni de știință.

Rețeta fabuloasă prin care Dorel Vişan se menţine în formă şi la 86 de ani. „Mănânc zilnic un castravete verde pe burta goală!”

Un om nu trebuie „ținut la colț” și să mănânce legume și fructe, afirmă reputatul profesor.

„Încercați o zi, două să vedeți că nu puteți rezista. Nu, nu se poate. Omul este omnivor. Omul trebuie să mănânce de toate, trebuie să guste de toate. Îi de o stare benefică. Pe urmă organismul respectiv, omul trebuie să aibă satisfacții. Dacă nu ai o satisfacție psihică, nu reușești în activitate, nu reușești să te adaptezi și să obții rezultate foarte bune, fiindcă starea aceasta depresivă și starea de supărare continuă duce la apariția tulburărilor de imunitate și chiar până la apariția cancerului”, a conchis sursa menționată anterior.