Florin Zamfirescu, despre condițiile inumane în care joacă actorii în teatre: „Spectatorii aplaudau cu mănuși și aproape nu se auzeau. Nu s-a schimbat nimic”

Florin Zamfirescu a vorbit despre una dintre problemele cu care se confruntă toți actorii din România, în teatre.

17 dec. 2023, 15:43
Florin Zamfirescu, despre condițiile inumane în care joacă actorii în teatre: „Spectatorii aplaudau cu mănuși și aproape nu se auzeau. Nu s-a schimbat nimic”
Florin Zamfirescu deplânge condițiile din teatrele românești

Florin Zamfirescu este revoltat de ceea ce se întâmplă în teatrele din România. Actorii ar juca în condiții grele, iar problemele ar apărea și în cazul spectatorilor, care ar urmări piese în temperaturi foarte mici. În sălile de teatru nu ar fi căldură, motiv pentru care oamenii sunt nevoiți să stea îmbrăcați și cu mănuși.

Actorul a spus că la ultima piesă de teatru fiul și colegii săi au suportat condiții grele, iar toate aceste lucruri din cauza lipsei de căldură. Nici mizeria nu ar lipsi din săli, iar acest lucru îi pune pe actori într-o situație grea.

Citește și: Florin Zamfirescu, dezvăluiri tulburătoare despre ultimele discuții cu Natașa Raab: „M-a sunat și a împleticit așa niște cuvinte. A zis doar: Alo, Florin”. Când va fi înmormântată actrița

În sălile de teatru ar fi chiar și cinci grade, motiv pentru care actorilor le este greu să își desfășoare activitatea. Florin Zamfirescu a spus că există foarte multe probleme din acest punct de vedere, iar unele reguli nu ar fi respectate de cei ce administrează aceste săli de spectacole.

„Din anul 1984 până în 1989, în toate teatrele din România se juca la temperatura de afară. La aplauze, spectatorii aplaudau cu mănuși și aproape nu se auzeau. Am citit și am văzut că sunt trupe în toată țara care se plâng de această temperatură.

Dacă sunt cinci grade în sală e minunat. Eu nu spun că nu ar trebui să se plângă, e minunat! Ne întoarcem de unde am plecat, eu de asta am amintit ce s-a întâmplat, Nu s-a schimbat nimic”, a declarat Florin Zamfirescu, la Star Magazin.

Citește și: „Gata! Lumea mea a apus!”. Cât de mult s-a schimbat viața lui Florin Zamfirescu de când s-a pensionat: „A fost un șoc”

Actorul mai spune că situația din teatre nu s-a îmbunătățit deloc din comunism și până acum, iar actorii de acum trebuie să joace la temperaturile care sunt și afară. Mulți dintre cei care sunt pe scenă îndură condiții grele și își doresc ca acest lucru să se schimbe.

„E o încrengătură întreagă de probleme care mie îmi e străină. Sala e închiriată, trupa care joacă în sală plătește bani pe chirie. În contract se scrie și condiții normale de funcționare. La ce le mai iau bani pe chirie?”, spune actorul.