Florin Zamfirescu, experiența familei sale cu „Azilele groazei”: „Au înfășurat-o repede în covor. A fost omorâtă cu bună știință!”

România a fost cutremurată de unul dintre cele mai mari scandaluri din ultima vreme. Denumit la nivel mediatic „Azilele groazei”, acest scandal a dus la un lanț de demisii la nivelul Guvernului. În acest context, Florin Zamfirescu a lansat un atac dur, împărtășind o experiență care a avut loc chiar în propria familie.

14 iul. 2023, 16:02
Florin Zamfirescu, experiența familei sale cu „Azilele groazei”: „Au înfășurat-o repede în covor. A fost omorâtă cu bună știință!”
Florin Zamfirescu, experiența familei sale cu „Azilele groazei”: „Au înfășurat-o repede în covor. A fost omorâtă cu bună știință!”

În contextul scandalului „Azilele groazei”, Florin Zamfirecu a intervenit și a făcut mărturisiri șocante cu privire la o experiență de acest fel care a avut loc chiar în familia sa. Recent, au ieșit la suprafață o serie de abuzuri comise în mai multe azile de bătrâni din România. Actorul a vorbit despre cât de cumplit este să te gândești că există bătrâni care trăiesc în asemenea mizerie și că ultimele zile din viața lor se scurg într-un mod atât de trist. Cu acestă ocazie extrem de nefericită, Florin Zamfirescu a dezvăluit o situațe extrem de neplăcută cu chiar din familia sa. Acesta a împărtășit cum s-au desfășurat lucrurile cu privire la decesul soacrei sale care se afla tot într-un astfel de azil.

Citește și: Gabriela Firea și-a dat demisia din funcția de ministru al Familiei. E al doilea ministru PSD care pleacă din Guvern după scandalul „azilele groazei”

Acesta a povestit că mama soției sale se afla internată într-un azil, iar momentul în care a trecut în neființă s-a suprapus cu pandemia de Covid-19. Verdictul medicilor a fost că aceasta s-a stins din viață exact din cauza virusului care ne-a ținut închiși în case. Florin Zamfirescu a mărturisit că din această cauză soacra sa a fost înfășurată într-un covor și apoi „uitată” pe holurile spitalului.

„Oamenii ăștia nu merită să fie și chinuiți după ce că sunt și omorâți. Să vadă cum a murit mama soției mele la azil. S-a declarat că are COVID, au înfășurat-o repede în covor si au uitat-o pe holurile unui spital. Nici nu știam, eram la miez de noapte. Dimineață când au vrut să desfacă să o vadă, era moartă… Adică a fost omorâtă cu bună știință!”, a spus Florin Zamfirescu, la Realitatea Plus.

Actorul este de părere că toți patronii de astfel de azile trebuie pedepsiți grav, nu cu o sancțiune ușoară, pentru că lucrurile s-ar putea repeta. Florin Zamfirescu crede că trăim într-o țară criminală, unde oamenii sunt omorâți cu bună știință în locurile unde ar trebui să-și găsească salvarea.

„Oamenii ăia iau cât mai mulți internați acolo ca să le ia banii. Deci toți care sunt prinși cu azile nefuncționale, disfuncționale trebuie în momentul acesta să fie confiscate toate sumele lor, pentru că d-aia fac ce fac si pentru că nimeni nu îi controlează. Trăim într-o țară criminală, sunt omorâți oameni cu bună știință. Nimeni nu se interesează de ei. Iar eu, care am și eu niște ani, aș putea, prin noroc, nenoroc, să ajung în azil. Mama mea ar fi putut…, dar am avut eu grijă de ea. Dar nu toți pot”, a mai spus maestrul.

Citește și: Marcel Ciolacu despre „Azilele Groazei”: „Nu cred că amendând cu zeci de milioane pentru că ai găsit trei lămâi mucegăite vei schimba o problemă de fond”