Florin Zamfirescu şi-a luat adio de la spectatori: „Nu cred în moartea pe scenă”

Florin Zamfirescu a decis că e momentul să îşi ia rămas bun de la scenă, aplauze şi spectatori şi să se retragă la ţară pentru a-şi trăi bătrâneţea.

28 sept. 2021, 18:01
Florin Zamfirescu şi-a luat adio de la spectatori: „Nu cred în moartea pe scenă”

Florin Zamfirescu, de 72 de ani, s-a declarat mulţumit de alegerea făcută şi a povestit cum arată viaţa lui acum.

Actorul spune că actoria, meseria pe care o îndrăgeşte din tot sufletul, trebuie să aibă un sfârşit, iar acum a considerat că e momentul ca el să renunţe.

„E foarte bună viața după ce m-am retras. Am avut posibilitatea să mă retrag, pentru că socotesc că orice meserie are o limită și nu e bine s-o practici până la capăt. Eu nu cred în moartea pe scenă. Nu cred că publicul vine la teatru să te vadă pe tine murind acolo. (…) Eu sunt mai normal, mai om.”, a declarat Florin Zamfirescu, la Antena Stars.

Actorul a mărturisit că nu i-a fost uşor deloc să accepte că de acum are nevoie de linişte, departe de scenă. Totuşi, din fericire, a descoperit noi activităţi de care se bucură zilnic în compania soţiei sale, Daciana Toma.

„Nu e ușor să te retragi. În primul rând, ți-e ție greu și în al doilea rând, te întreabă lumea de ce te-ai retras. (…) M-am retras într-o casă pe care am făcut-o eu, cu soția mea actuală, care e o fată minunată, și mă simt foarte bine. Am revenit la obiceiurile din copilărie. Am o grădinuță cu roșii, câte un pom din fiecare, prun, măr”, a mai spus marele actor.

Florin Zamfirescu, despre restricţii: Am sentimentul unei puşcării

Florin Zamfirescu a fost unul dintre cei mai vocali actori în prima parte a pandemiei şi a mărturisit la vremea respectivă că restricţiile absurde îl scot din minţi.

„Am sentimentul unei puşcării. Toţi suntem într-o puşcărie în care trebuie să executăm indicaţii şi ordine. Oameni care s-au certat cu legea şi sunt acolo pentru vreo vină trebuie să asculte de cei care le sunt superiori. Numai că noi nu suntem într-o puşcărie. Suntem în România. Nu ştiam că România este vreo puşcărie. Ni se dau directive şi dispoziţii care ne distrug. Oamenii se revoltă.

Eu stau şi meditez dacă o mână de oameni, prin tehnologie, pot stăpâni un popor. Cu arme speciale, cu psihoză în masă… dacă pot stăpâni un popor. Pentru că la un moment dat poporul îşi arată forţa. Sunt atât de analfabeţi cei care ne conduc. Cum ne-am potcovit noi cu atâţia proşti şi smintiţi acolo în vârf? Au şi mândria de a conduce, de a fi ascultaţi. Nu se uită peste gard. Ce se întâmplă în Suedia? Oamenii sunt lăsaţi în pace” a declarat Florin Zamfirescu la România TV.