Scriitorul Salman Rushdie, autorul „Versetelor Satanice”, a fost înjunghiat în timpul unui interviu. Cine a cerut asasinarea sa

Cunoscutul scriitor Salman Rushdie, autorul Versetelor Satanice, a fost înjunghiat în timpul unui interviu, la New York. Acesta a fost ameninţat cu moartea de mai multe ori din cauza cărţilor sale.

12 aug. 2022, 20:59

Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat. Acesta este autorul celebrelor Versete Satanice. Incidentul s-a petrecut în timpul unui Târg de carte organizat în vestul statului  New York.

Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat. Incident şocant la un târg de carte

Citeşte şi Ozzy Osbourne a revenit pe scenă, după ce a fost diagnosticat cu Parkinson. Cum arată acum artistul

Potrivit primelor informaţii, celebrul scriitor în vârstă de 75 de ani participa a fost atacat în timp ce se afla pe scenă, fiind înjunghiat în gât. Acesta a fost trasportat de urgenţă la spital cu ajutorul unui elicopter. Nu se cunosc încă date privind starea sa de sănătate.

De asemenea, şi persoane care îi lua interviul a fost rănită uşor la cap. Din fericire, autorul atacului a fost reţinut de poliţişti.

De-a lungul anlor, autorul britanic născut în India a primit mai multe ameninţări cu moartea din cauza cărţilor pe care le-a scris. Acesta a câştigat Booker Prize cu „Midnight’s Children” („Copiii din miez de noapte”), însă a devenit celebru datorită cărții sale „Satanic Verses” („Versetele satanice”) din 1988.

Cartea a fost considerată o blasfemie şi a generat mai multe proteste. Mai mult, în 1989, chiar fostul lider suprem al Iranului, ayatolahul Khomeini, a cerut asasinarea scriitorului britanic și a editorilor acestuia. Cel care a tradus controversata carte în japoneză a fost asasinat în 1991.

Pe capul scriitorului a fost pusă chiar şi o recompensă, potrivit Antena 3.

Citeşte şi Veşti triste după accidentul de mașină al lui Anne Heche: „Nu ne așteptăm să supraviețuiască”, a spus un reprezentant al actriței