Flutur despre demisia lui Berca din PDL: În opoziţie este greu, testul de fidelitate acum se dă

Gheorghe Flutur a declarat, miercuri, comentând demisia din PDL a consilierului prezidenţial Gabriel Berca, că acum se dă testul de fidelitate faţă de partid întrucât PDL este în plin proces de reconstrucţie, cu calendar săptămânal de refacere a filialelor din ţară.

RomaniaTV.net
24 apr. 2013, 12:34
Flutur despre demisia lui Berca din PDL: În opoziţie este greu, testul de fidelitate acum se dă

Secretarul general al democrat-liberalilor, care nu a dorit să comenteze declaraţia consilierului prezidenţial Gabriel Berca privind numirea unei conduceri interimare la PDL Bacău „la înţelegere cu USL”, a declarat corespondentului MEDIAFAX că „PDL este în plin proces de reconstrucţie internă” şi că îi aşteaptă la treabă pe cei care doresc creşterea PDL.

„PDL este în plin proces de reconstrucţie internă. Am stabilit reorganizarea partidului de jos în sus, cu calendar săptămânal de refacere a organizaţiilor”, a spus secretarul general al PDL.

El a subliniat că au fost stabilite responsabilităţi clare pentru cei care doresc creşterea PDL, iar cei care pot să contribuie la acest demers sunt aşteptaţi „la treabă”.

„Dacă alţii au alte opţiuni, e treaba lor. În opoziţie nu este uşor. În opoziţie e greu, dar testul de fidelitate faţă de partid acum se dă”, a spus Gheorghe Flutur.

Consilierul prezidenţial Gabriel Berca a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a demisionat din PDL deoarece nu poate să accepte „blatul care se face la organizaţia Bacău, cu ştirea lui Gheorghe Flutur”, el susţinând că este pusă o conducere interimară la această organizaţie „la înţelegere cu USL”.

Berca a precizat că în calitate de consilier prezidenţial nu avea dreptul să ocupe funcţii de conducere în partid.

El a explicat că demisionase din funcţia de preşedinte al organizaţiei PDL Bacău odată cu preluarea postului de consilier prezidenţial.

„Astăzi am demisionat de tot din partid pentru că nu pot să accept blatul care se face la Bacău cu ştirea lui Gheorghe Flutur. Adică urmează să fie pusă o conducere interimară la această organizaţie, oameni care nu vor face opoziţie cu USL ci sunt la înţelegere cu USL”, a explicat Gabriel Berca.

Preşedintele Traian Băsescu l-a numit pe Gabriel Berca în funcţia de consilier prezidenţial, începând cu data de 1 aprilie.

Gabriel Berca a fost ministru al Administraţiei şi Internelor în Guvernul Ungureanu. El a fost, de asemenea, secretar general al Guvernului în perioada în care Executivul era condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Berca a fost ales în 2008 senator de Bacău pe listele PNL, iar în 2010 a trecut la PDL, preluând şefia organizaţiei judeţene a democrat-liberalilor. În 2012 a fost ministru de Interne în Guvernul Mihai-Răzvan Ungureanu, a deţinut şi funcţia de vicepreşedinte al PDL, iar la alegerile din 9 decembrie 2012 a candidat pentru un loc de deputat, pierzând însă în faţa contracandidaţilor de la USL şi PPDD.