Flutur: PDL trebuie să desemneze un candidat la Preşedinţie VIDEO

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi, că PDL are responsabilitatea pentru ca în perioada următoare să-şi desemneze un candidat la Preşedinţie, dar trebuie stabilite mai întâi criteriile pentru cel mai bun candidat şi acesta trebuie să fie din partea dreptei.

RomaniaTV.net
08 ian. 2013, 11:07
Flutur: PDL trebuie să desemneze un candidat la Preşedinţie VIDEO

„Evident că PDL are această responsabilitate în perioada următoare şi vom vedea când vom stabili un calendar pentru aşa ceva”, a spus Flutur, întrebat în legătură cu desemnarea candidatului pentru alegerile prezidenţiale din 2014.

El a adăugat că trebuie stabilite criteriile şi apoi găsită o formulă pentru cel mai bun candidat la Preşedinţie. „Acesta trebuie să fie din partea dreaptă sau centru-dreapta a societăţii româneşti”, a mai spus Flutur.

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că este necesară desemnarea cât mai rapidă a unui candidat la Preşedinţie din partea dreptei.

Întrebat cum comentează afirmaţia democrat-liberalului Cristian Preda potrivit căruia PDL ar trebui să găsească de urgenţă un prezidenţiabil, Ungureanu a spus: „Există discuţii pe care le avem. Forţa Civică, din această perspectivă, are un punct de vedere foarte clar, foarte articulat. Evident, vom discuta cu toate celelalte forţe specifice parlamentare şi neparlamentare. Susţin ceea ce spunea domnul Cristian Preda, exact în felul acesta spunea, şi citez, că este nevoie a desemna cât mai rapid un candidat la funcţia prezidenţială din partea dreptei. Susţin această afirmaţie a domnului Preda”.