Fluxul de migranţi spre Grecia a scăzut de peste 50 de ori în ultimele luni

Afluxul de imigranţi spre Grecia s-a diminuat semnificativ comparativ cu ultimele luni, a anunţat premierul elen, Alexis Tsipras. 

21 apr. 2016, 06:04
Fluxul de migranţi spre Grecia a scăzut de peste 50 de ori în ultimele luni

„În urmă cu doar câteva luni, aveam fluxuri de 3.000-4.000 de imigranţi zilnic pe insule. Acum, sunt doar 50-60 de imigranţi pe zi”, a declarat Alexis Tsipras în Parlament, citat de Reuters.

Grecia a creat centre pentru cazarea a circa 50.000 de imigranţi extracomunitari.

Zeci de mii de imigranţi veniţi din Orientul Mijlociu şi din Africa au rămas blocaţi în Grecia de câteva săptămâni, în contextul în care Macedonia a limitat tranzitul spre Europa Occidentală.

Grecia a început să permită părăsirea taberelor de detenție de pe insule de către solicitanții de azil ce pot fi retrimiși în Turcia în baza acordului încheiat între Uniunea Europeană și guvernul de la Ankara, în total aproape 7.500 de persoane, a indicat marți Organul de coordonare a politicii de migrație (SOMP).

După cele 25 de zile ale perioadei de reținere, solicitanții de azil, care constituie ‘majoritatea covârșitoare’ a persoanelor sosite după intrarea în vigoare a acordului, la 20 martie, ‘sunt autorizați să părăsească taberele’, dar nu vor avea permisiunea de a pleca de pe insule, unde trebuie să rămână la dispoziția autorităților, a declarat un purtător de cuvânt al SOMP.

Citeşte şi: Grecia le permite migranţilor care sunt retrimişi în Turcia să părăsească taberele de pe insule