FMI nu este de acord cu „Prima Maşină”. Ce se întâmplă acum cu programul

Delegația FMI nu este de acord cu programul "Prima Maşină" şi a cerut autorităților române să renunţe la acest proiect, informează surse apropiate negocierilor, citate de România TV.

RomaniaTV.net
06 feb. 2015, 17:27
FMI nu este de acord cu „Prima Maşină”. Ce se întâmplă acum cu programul

Delegația FMI a cerut autorităților române să renunțe la Programul „Prima Mașină”, dar acestea au refuzat. Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional nu sunt de acord, în special, cu plafonul de 350 de milioane de lei, reprezentând garanţiile oferite de statul român pentru acest program, însă acesta va fi introdus în ședința de Guvern de săptămâna viitoare.

Citeşte şi Cum poţi să îţi iei autoturism nou prin PROGRAMUL PRIMA MAŞINĂ dacă ai peste 35 de ani

„Totodată, se va prelungi și perioada în care se pot înscrie băncile în program”, au afirmat sursele.

Citeşte şi Programul „Prima Maşină”. Câţi bani returnezi băncii la 62.000 de lei împrumutaţi

Experții FMI s-au întâlnit, vineri, cu reprezentanții tuturor ministerelor pentru a se stabili dacă va mai exista un nou acord cu instituția financiară internațională.

O misiune a Fondului Monetar Internațional, condusă de Andrea Schaechter, se află în România în perioada 27 ianuarie — 10 februarie 2015, pentru a treia evaluare a acordului preventiv aflat în derulare. Primele două evaluări ale actualului acord au fost realizate în prima parte a anului trecut.