FMI se întâlneşte cu reprezentanţii MFP şi MECMA

Misiunea de evaluare a Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Jeffrey Franks, discută vineri după-amiază, la Ministerul Finanţelor Publice (MFP), cu reprezentanţii Ministerului Economiei şi ai Autorităţii pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

RomaniaTV.net
03 feb. 2012, 14:22
FMI se întâlneşte cu reprezentanţii MFP şi MECMA

În cursul zilei de vineri au mai fost invitaţi la discuţii reprezentanţii Ministerului Transporturilor, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Printre temele principale urmărite de FMI în discuţiile cu MECMA figurează stadiul implementării managementului profesionist în companiile de stat, planurile de privatizare, restructurare sau lichidare a companiilor de stat aflate în portofoliul MECMA, precum şi reducerea arieratelor la companiile monitorizate.

Delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene a început, miercurea trecută, la Bucureşti, a patra misiune de evaluare a Acordului stand-by de tip preventiv cu România şi se va afla în România până pe 6 februarie.

Acordul stand-by dintre România şi FMI a început la 31 martie 2011 şi este unul de tip preventiv, ridicându-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la FMI.