Foarte puţini ştiu asta: 5 secrete privind dietele de slăbit

Uneori poate părea imposibil să scapi și de 2-3 kilograme, ca să nu mai vorbim de cazurile în care ai de slăbit 20-30 de kilograme. Totuși, există câteva lucruri pe care nu le știi despre diete și pe care, dacă le descoperi, le poți folosi pentru a-ți atinge țelul.

27 feb. 2017, 11:40
Foarte puţini ştiu asta: 5 secrete privind dietele de slăbit

1. Alimente sănătoase pot avea o mulțime de calorii 

Uneori te îngrăși deși poți băga mâna în foc că ai mâncat numai sănătos, fără să trișezi. Dar, înlocuind chipsurile cu nuci, nu reușești să scazi din calorii, ci doar să înlocuiești grăsimile rele cu cele bune. Și fructele, precum bananele sau strugurii, sunt pline de zaharuri, așa că nu este de mirare că nu slăbești, deși ții o dietă pe bază de fructe și legume. Amintește-ți, uneori poți exagera, chiar și cu cele mai sănătoase gustări. 

2. Blugii îți pot spune mai multe decât cântarul 

Se întâmplă des să te simți de-a dreptul frustrată când constați că, deși mergi la sală regulat, cântarul nu îți arată nimic îmbucurător. Dar nu el este indicatorul principal, ci hainele. În primele luni este posibil să scapi de grăsimi, dar să acumulezi masă musculară, așa că la cântar nu se va vedea mare lucru, dar dacă hainele se așează bine, dacă blugii se închid lejer, fără să te strângă, dacă ai trecut la tricouri cu un număr mai mic, atunci clar ai început să slăbești. 

3. Operația de micșorare a stomacului 

Atunci când ai de scăpat de foarte multe kilograme probabil ca operația să ți se pară singura opțiune. Ei bine, nu este. Trebuie să faci tot posibilul să slăbești prin alte metode, un regim ținut sub supravegherea unui nutriționist, sport la sală. Dacă nimic nu dă rezultate și dacă ai și tensiune arterială sau diabet zaharat, atunci discută cu medicul tău despre această variantă. 

4. Stresul te face să mănânci mai mult 

Pentru a slăbi trebuie mai întâi să scapi de stres. Sunt suplimente pe piață complet naturale pe care le poți lua fără aviz medical sau, când nu mai poți de nervi, fă-ți un magneziu, în loc să fugi la frigider. De altfel, gândește-te la ce altceva te calmează, în afară de ciocolată, și încearcă să îți îndrepți atenția spre acele lucruri. 

5. Cum este cu pastilele de slăbit 

Multe persoane se întreabă dacă pastilele de slăbit funcționează cu adevărat. Există medicamente care au fost aprobate de FDA, care pot suprima pofta de mâncare sau dau senzația de sațietate. Acestea te pot ajuta, atâta timp cât ții un regim alimentar sănătos, monitorizat de un nutriționist, și ești activă fizic. Dar nu ar trebui să iei nimic dacă nu este prescris și monitorizat de către medicul tău. 

Citește și: Ce este monodieta și cum te ajută să slăbești