FOCAR de coronavirus la cel mai mare şantier naval din România. 95 de persoane au fost infectate

Este focar de coronavirus la cel mai mare şantier naval din România. 95 de angajaţi ai Damen Galaţi au fost infectaţi cu COVID-19 de la începutul pandemiei. În prezent, 43 de persoane mai primesc tratament. Până acum a fost înregistrat un singur deces. 

21 iul. 2020, 11:40
FOCAR de coronavirus la cel mai mare şantier naval din România. 95 de persoane au fost infectate

Potrivit reprezentanţilor Damen SA Galaţi, de la începutul pandemiei de coronavirus 95 de angajaţi şi subcontractori au companiei olandeze au fost confirmaţi cu coronavirus. Până în prezent a fost înregistrat un singur deces. Este vorba despre un angajat care avea mai multe boli cronice. 51 de persoane s-au vindecat, iar alte 43 de persoane primesc tratament, simptomele lor fiind în general de nivel scăzut şi mediu.

„Din aprilie şi până în prezent, la Şantierul Naval Damen Galaţi s-a înregistrat un număr de 95 de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus (inclusiv subcontractori). Dintre aceste persoane, 51 sunt vindecate”, a informat Damen Galaţi.

Încă de la declanşarea pandemiei, conducerea şantierului naval din Galaţi a luat mai multe măsuri de protecţie. Masca de protecţie este obligatorie în toate spaţiile, se lucrează în ture, iar la intrarea în schimb se face termoscanarea angajaţilor.

Focar de coronavirus la Spitalul Judeţean Galaţi

Focarul de la şantierul naval nu este din păcate singurul din Galaţi. Numărul angajaţilor Spitalului Judeţean Sfântul Apostol Andrei din Galaţi care sunt infectaţi cu coronavirus a ajuns la 157, după ce în ultimele 24 de ore, încă 12 persoane au fost confirmate în urma testărilor cu COVID-19. Conform autorităţilor din judeţul Galaţi, numărul angajaţilor Spitalului Judeţean care sunt confirmaţi cu COVID 19 a ajuns la 157, după ce marţi au fost depistaţi cu infecţie încă 12 persoane,

Cele mai multe cadre sunt asimptomatice, fiind izolate la domiciliu, restul fiind internate în spitalele COVID din Galaţi.

În prezent, doar Secţia de Gastroenterologie este închisă pentru dezinfecţie terminală, la propunerea specialiştilor de la Constanţa şi Bucureşti. Pacienţii care erau internaţi în această secţie au fost însă repartizaţi pe secţia Medicală, nefiind afectată activitatea.

Între timp, este în plină desfăşurare testarea pentru COVID 19 a tuturor angajaţilor Spitalului Judeţean Galaţi. Se fac aproximativ 300 de teste în fiecare zi, însă este o operaţiune de durată, fiind vorba despre aproape 2 200 de persoane care trebuie testate.

Citeşte şi FOCAR de coronavirus la un abator din Vaslui. 59 de persoane au fost confirmate cu COVID-19