Focar de coronavirus la Spitalul de Copii din Galaţi. O secţie a fost închisă

Este focar de coronavirus la Spitalul de Copii din Galaţi, după ce 12 cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus, iar o secţie a unităţii medicală a fost închisă. DSP Galaţi a transmis, miercuri, faptul că în acest caz a început o anchetă epidemiologică.

RomaniaTV.net
22 iul. 2020, 17:50
Focar de coronavirus la Spitalul de Copii din Galaţi. O secţie a fost închisă

După focarul de COVID-19 de la Spitalul Judeţean Galați, a apărut altul, de această dată la Spitalul de Copii, una dintre cele mai mari unităţi de profil din ţară. Potrivit informaţiilor oficiale, 12 cadre medicale s-au infectat şi o secţie a unităţii a fost închisă pentru dezinfecţie totală.

Citeşte şi: FOCAR de coronavirus la cel mai mare şantier naval din România. 95 de persoane au fost infectate

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au început o anchetă epidemiologică, în timp ce personalul unităţii este testat pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Un alt focar este la Spitalul Judeţean din Galaţi, unde, în ultimele două săptămâni, au fost înregistrate 166 de infectări în rândul personalului medical, din care 60 de persoane s-au vindecat.

De asemenea, marţi a reapărut focarul de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi, unde au fost confirmate trei cazuri de infectare în rândul angajaţilor, iar alte trei persoane sunt izolate la domiciliu.