Focar de Covid la fermele de sparanghel din Germania. Muncitorii români, obligaţi să se supună unor condiţii grele de muncă

Un focar de Covid a fost descoperit la fermele de sparanghel din Germania, unde mai mulți muncitori români sunt tratați într-un mod revoltător.

12 mai 2021, 16:32
Focar de Covid la fermele de sparanghel din Germania. Muncitorii români, obligaţi să se supună unor condiţii grele de muncă

Un focar periculos de Covid a fost depistat la o fermă de sparanghel din Saxonia, Germania, unde lucrează 1.000 de muncitori sezonieri, printre care români, bulgari și polonezi. Muncitorii sunt testați o dată la două săptămâni, iar în prezent, 130 dintre aceștia au fost depistați pozitiv. Printre cei infectați se află și 112 de români.

Lucrătorii trebuie să se supună unor condiții foarte grele de muncă. Cei care nu sunt infectați cu Sars-Cov-2 trebuie să stea în carantină și nu au voie să se deplaseze nici măcar până la magazin, iar cei depistați pozitivi sunt izolați în camere.

Potrivit surselor media locale, pandemia a afectat extrem de mult zona Saxoniei, unde s-au raportat 120 de persoane infectate care sunt angajate la compania Thiermann, dintr-un total de 1.011 persoane care au fost testate, relatează spotmedia.ro. 

Muncitorii, țapi ispășitori pentru focarul de Covid de la ferma din Germania

Mass-media germană critică condițiile dure în care muncitorii sunt forțați să trăiască și compară tratamentul pe care oamenii îl suportă cu „îngrijirea vitelor”.

”Îi duci la păscut, apoi se întorc în hambar. Cei care nu sunt de acord vor fi pedepsiți”, precizează publicația Taz. Muncitorii depind de furnizorii locali de alimente, ceea ce face ca mâncarea să fie mai scumpă decât cea din comerț.

Ziarul relatează chiar o întâmplare când câțiva muncitori, care nu erau infectați cu Covid, și care se aflau în carantină s-au dus până la magazin, iar patronul a chemat poliția.

”De parcă exploatarea nu ar fi fost suficientă, muncitorii mai sunt și țapi ispășitori. Ei sunt considerați responsabili de rata de infectare ridicată din district – niciodată fermele”, concluzionează publicația germană.