Focar de coronavirus la o mănăstire de pe muntele Athos! Opt călugări sunt infectaţi

Este focar de coronavirus la o mănăstire de pe Muntele Athos, unde opt călugări au fost confirmaţi cu coronavirus. Între timp o altă mănăstire a fost plasată în carantină de către autorităţi, conform keeptalkinggreece.com.

RomaniaTV.net
21 sept. 2020, 12:15
Focar de coronavirus la o mănăstire de pe muntele Athos! Opt călugări sunt infectaţi

Majoritatea călugărilor depistaţi cu coronavirus prezintă simptome uşoare ale virusului, unul singur fiind transferat la spital, din cauza stării grave de sănătate. O echipă de la Organizaţia Naţională greacă a Sănătăţii Publice (EODY) urma să sosească luni în Peninsula Muntele Athos.

Citeşte şi: Grecia reintroduce măsuri de restricţii dure, după ce numărul cazurilor de coronavirus a crescut

Comunitatea religioasă locală a redus la minimum numărul pelerinilor la Muntele Athos, iar temperatura acestora este înregistrată la plecarea din porturile Ouranoupolis şi Ierissos.

Autorităţile din Grecia au reintrodus restricţii dure pentru limitarea răspândiri cazurilor de COVID-19. Prin urmare, începând de luni până pe 4 octombrie, nu sunt permise grupuri mai mari de 9 persoane în aer liber, iar nunţile, înmormântările şi botezurile nu se pot organiza cu mai mult de 20 de persoane.

De asemenea, toate concertele au fost anulate. Persoanele care au peste 68 de ani sunt sfătuite să-şi reducă deplasările şi să evite transportul public.