Focar de COVID la Spitalul Judeţean Sibiu. Secţia de Neurologie a fost închisă

Secția de Neurologie a Spitalului Județean Sibiu a fost închisă, după ce DSP a declarat focar de coronavirus în instituția medicală. 33 de persoane s-au infectat, dintre care 21 sunt angajați ai unității medicale.

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 17:47
Focar de COVID la Spitalul Judeţean Sibiu. Secţia de Neurologie a fost închisă

Întreg personalul și pacienții secției au fost testați pentru coronavirus, în prezent secția fiind închisă pentru a se efectua procedurile de dezinfecție terminală.

Citește și: Declaraţii halucinante făcute de fratele unui pacient cu COVID: „A prins un loc la ATI după ce a murit cineva”

„În cadrul Secţiei Clinice Neurologie a fost identificat un focar de infecţie cu Covid -19, cu un număr de 21 de pozitivi din rândul personalului medical (dintre care 4 medici rezidenţi) şi 12 pozitivi din rândul pacienţilor internaţi. În cadrul anchetei epidemiologice a fost testat întregul personal şi toţi pacienţii. Secţia este în prezent închisă şi se efectuează procedurile de dezinfecţie terminală”, a transmis, miercuri, Prefectura Sibiu.

Personalul testat negativ se află în autoizolare la domiciliu și urmează să fie retestat înainte de reluarea activităţii în secţie, programată pentru 18 noiembrie.

DSP SIBIU propune carantinarea municipiului Sibiu și a comunei Șelimbăr

Direcția de Sănătate Publică a realizat o analiză de risc și a trimis-o către Centrul Național de Sănătate Publică pentru avizare. În propunere se cere carantinarea municipiului Sibiu, a comunei Şelimbăr, dar şi a oraşelor Tălmaciu şi Cisnădie. Municipiul Sibiu are, miercuri, o incidenţă cumulată de 11,18 cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

CJSU Sibiu s-a reunit, miercuri seară, pentru a analiza situaţia epidemiologică din judeţ, după ce incidenţa cumulată a cazurilor înrgistrate în ultimele 14 zile a ajuns la 7,19 cazuri la mia de locitori.

”În cursul zilei de vineri, 13 noiembrie a.c. va avea loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu în cadrul căreia se va analiza situaţia epidemiologică şi conform art. 12 din Legea 136/2020 se va lua hotărârea de carantină zonală în baza propunerilor Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, avizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Toate aceste se vor face în prezenţa comandatului acţiunii, domnul secretar de stat Raed Arafat”, a transmis Prefectura Sibiu, la finalul şedinţei.