Focar de COVID la un centru pentru persoane cu handicap. Peste o sută de pacienţi au fost testaţi pozitiv

Focar de coronavirus la centru al DGASPC din Urlaţi, Prahova. Peste o sută de pacienţi internaţi în centrul pentru persoane cu handicap au fost testate pozitiv cu virusul.

RomaniaTV.net
08 nov. 2020, 15:15
Focar de COVID la un centru pentru persoane cu handicap. Peste o sută de pacienţi au fost testaţi pozitiv

Autorităţile din judeţ aşteaptă rezultatele testelor şi pentru alte persoane din centru pentru a stabili cum procedează mai departe.

„Un nou focar a fost identificat şi la centrul medico-social din Urlaţi, unde 102 persoane dintr-un efectiv de 216 au fost depistate, în urma verificărilor periodice, cu SARS-CoV-2. Dintre cei confirmaţi, 101 sunt beneficiari, iar unul este din rândul angajaţilor. Mai sunt probe în lucru, conform informaţiilor DSP Prahova. Beneficiarii sunt izolaţi în centru sub supravegherea unui medic de familie”, informează, duminică după amiază, Prefectura Prahova.

De asemenea, un al doilea focar de COVID-19 a fost identificat în ultimele 24 de ore la un laborator al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Trei cadre medicale au fost confirmate cu noul coronavirus. Toţi sunt acum izolaţi la domiciliu, iar în zona unde funcţionează laboratorul a fost făcută dezinfecţia spaţiilor.

Judeţul Prahova a înregistrat duminică un număr record de persoane diagnosticate, respectiv 749 de persoane nou raportate ca fiind infectate cu noul coronavirus.

De la începutul pandemiei şi până acum, la nivelul judeţului Prahova, 12.265 de persoane au fost confirmate cu coronavirus. În total, 362 de pacienţi au decedat, şase dintre decese fiind raportate la persoane cu comorbidităţi, de sâmbătă până duminică.

BILANŢ 8 NOIEMBRIE CORONAVIRUS. Peste 6752 de infectări şi 86 de decese. RECORD ABSOLUT: 1.056 de pacienţi la ATI

Grupul de Comunicare Strategică a raportat astăzi un număr de 6752 de infectări, la 21.500 de teste efectuate. De asemenea, 86 de decese au fost înregistrate. S-a înregistrat şi un nou record: 1056 de pacienți internați la ATI în ultimele 24 de ore.

Până astăzi, 8 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 303.751 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 204.679 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.752 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 7.879 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.