Focar de gripă în Alba Iulia! Mai multe teste rapide au ieşit pozitive

O echipă de medici epidemiologi a Direcţiei de Sănătate Publică s-a deplasat la Colegiul Militar din Alba Iulia, unde a făcut o serie de recomandări. Autorităţie au luat toate măsurile pentru dezinfectarea spaţiilor comune, pentru verificarea epidemiologică a elevilor, pentru informarea acestora cu privire la simptomele îmbolnăvirilor de sezon şi măsurile preventive.

RomaniaTV.net
23 ian. 2020, 06:00
Focar de gripă în Alba Iulia! Mai multe teste rapide au ieşit pozitive

În total, în urma testelor rapide, cinci persoane sunt suspecte de gripă, însă acestea nu sunt relavante 100%.

”Au fost cazuri, cred că 5 cazuri suspecte de gripă, confirmate la testele rapide, în măsura care se poate spune confirmat, pentru că aceste teste nu sunt relevante sută la sută” a declarat Alexandru Sinea, directorul DSP Alba.

Probe recoltate de la doi dintre elevi au fost trimise marți la Institutul ”Cantacuzino” din București, însă rezultate nu au sosit. Se consideră focar de gripă dacă sunt înregistrate trei cazuri de gripă.

”În cele cinci cazuri s-au făcut și analize amănunțite și așteptăm rezultatele. La nivelul colegiului am luat toate măsurile pentru dezinfectarea spaţiilor comune, pentru verificarea epidemiologică a elevilor și pentru informarea acestora cu privire la simptomele îmbolnăvirilor de sezon și măsurile preventive, precum şi limitarea învoirilor în oraş, pentru evitarea contactului cu persoane din afara instituţiei” au transmis aceștia.