Focar de pestă porcină africană, confirmat într-o gospodărie din Buzău

Publicat: Joi, 10 Ianuarie 2019 17:54 // Actualizat: Joi, 10 Ianuarie 2019 17:54 // Sursa: romaniatv.net

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) Bucureşti a confirmat prezenţa virusului pestei porcine africane la toţi cei patru porci din gospodăria de la Focşănei, comuna Vadu Paşii, a anunţat joi Prefectura Buzău.

Potrivit sursei citate, pe lângă cele două dezinfecţii efectuate miercuri, DSVSA Buzău a luat noi măsuri, cum ar fi informarea locuitorilor din zonă, amplasarea de afişe în zona gospodăriei, recensământul suinelor din localitate.

Un porc a murit miercuri iar un altul a fost eutanasiat într-o gospodărie din satul Focşănei, comuna Vadu Paşii, autorităţile sanitar-veterinare declarând suspiciune de pestă porcină africană. Exploataţia agricolă aparţine unui tehnician veterinar.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, după ridicarea cadavrului, medicii sanitari-veterinari au constatat că în aceeaşi gospodărie mai existau trei suine care prezentau stări febrile, două cu simptome mai puţin accentuate şi una în stare de agonie.

"Animalul găsit în agonie a fost eutanasiat şi transportat, împreună cu cadavrul raportat iniţial, la sediul DSVSA Buzău şi s-a efectuat o decontaminare temeinică a gospodăriei. În urma necropsiei, au fost evidenţiate la un alt porc unele leziuni ale organelor interne care ar putea fi atribuite şi pestei porcine africane şi, ca urmare, s-a decis retrimiterea echipei la faţa locului pentru a sacrifica şi ceilalţi doi porci şi s-a efectuat încă o dezinfecţie a gospodăriei", a declarat Cozma.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că probele recoltate de la toate cele patru animale au fost trimise la IDSA Bucureşti, pentru efectuarea analizelor specifice şi s-a deschis o anchetă epidemiologică.

În judeţul Buzău, au mai fost declarate alte şase focare de pestă porcină africană în gospodăriile populaţiei, dintre care trei au fost închise iar alte trei vor fi închise în următoarele săptămâni.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
focar pesta porcina africana Buzau pestă porcină africană
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 ian 21:26
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Mai bine legea decat viata in schimbul fericirii personale.
1
EUR
4.7601
RON
23 May
noapte 13 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H