Focare de COVID-19 în cinci centre rezidenţiale ale DGASPC din Vâlcea

Reprezentanţii Prefecturii au anuţat că cinci focare de COVID-19 sunt active, în prezent, în centre rezidenţiale aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea. 

RomaniaTV.net
09 aug. 2020, 17:58
Focare de COVID-19 în cinci centre rezidenţiale ale DGASPC din Vâlcea

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Vâlcea, cele cinci unităţi ale DGASPC unde există focare de COVID-19 sunt Centrul Zătreni – 109 cazuri pozitive, Centrul Bistriţa – 64 cazuri pozitive, Centrul Lungeşti – 21 cazuri pozitive, Centrul Nicolae Bălcescu – 9 cazuri pozitive şi Centrul de recuperare şi reabilitare Băbeni – 10 cazuri pozitive, scrie Agerpres. 

Citeşte şi: Un vaccin contra coronavirus ar putea fi disponibil până la sfârşitul anului 2020

„De la debutul pandemiei şi până astăzi, pe teritoriul judeţului Vâlcea au fost confirmate 607 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 18 au decedat. Ultimul deces datorat infecţiei cu SARS-CoV-2 a fost înregistrat la o persoană internată în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea cu multiple afecţiuni. De asemenea, până acum, un număr de 406 persoane au fost internate în spital şi 191 s-au externat. În momentul de faţă, în judeţ există cinci focare de COVID-19 în centre rezidenţiale aparţinând DGASPC. Din cele 10 cazuri pozitive la testarea SARS-CoV-2 din cadrul Centrului de recuperare şi reabilitare Băbeni, şase sunt beneficiari şi patru personal medico-sanitar, de îngrijire şi auxiliar”, se arată în comunicatul de presă.

Citeşte şi: Încă o localitate intră în carantină! Este focar de coronavirus la un spital din judeţul Olt

Aceeaşi sursă precizează că, sâmbătă, a fost efectuată ancheta epidemiologică pentru doi angajaţi cu test pozitiv din cadrul unei instituţii de cultură din judeţ. 

În Vâlcea, în prezent, 383 de persoane se află în carantină la domiciliu sau la locaţia declarată.