Focarul de coronavirus de la Spitalul din Buzău se extinde. Încă 16 persoane au fost confirmate cu COVID-19

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău au fost confirmate încă 16 cazuri de coronavirus, trei în rândul cadrelor medicale şi 13 la pacienţi. Secţia de boli infecţioase a spitalului a fost închisă până luni, 25 mai, pentru dezinfectare, iar ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare.

RomaniaTV.net
27 mai 2020, 15:12
Focarul de coronavirus de la Spitalul din Buzău se extinde. Încă 16 persoane au fost confirmate cu COVID-19

Personalul medical și pacienții infectați care nu prezintă probleme grave de sănătate vor fi transferați la spitalul suport COVID-19 de la Râmnicu Sărat, în timp ce pacienții cu teste negative vor fi izolați și tratați la secția de boli de nutriție.

Citeşte şi: Încă două cadre medicale de la Spitalul Judeţean Buzău, confirmate cu coronavirus

Cele 16 cazuri se adaugă celor din urmă cu zece zile, când au fost identificate 11 persoane, majoritatea din rândul medicilor şi asistenţilor. Focarul a izbucnit de la o bătrână care urma să fie internată într-un azil.

Pe lângă cele 16 cazuri, mai există un caz confirmat la Buzău, un bărbat care a fost internat iniţial în Secţia de Pneumoftiziologie, iar testul a arătat că este infectat cu Covid-19.
Citeşte întreaga ştire: Secţia de Boli Interne a SJU Buzău a fost închisă, după ce trei asistente medicale şi 13 pacienţi au fost confirmaţi cu COVID-19.

„Am recoltat probe de la personal şi pacienţi, un număr de 40 de teste. În seara zilei de marţi, am aflat rezultate şi 13 teste au fost pozitive pentru pacienţi şi încă 3 pentru cadrele medii (asistente şi infirmiere). S-a decis internarea celor pozitivi în spitalul tampon din Râmnicu Sărat”, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scântei de la DSP Buzău, conform News.ro.

De la începutul pandemiei de coronavirus în România, în judeţul Buzău au fost confirmate 181 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 56 de persoane au fost declarate vindecate.


loading...