Focarul de COVID în Bucureşti. Dosar penal deschis pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 a anunţat că a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul șantierului din București unde 34 de muncitori indieni au fost descoperiți pozitivi cu coronavirus.

RomaniaTV.net
25 aug. 2020, 10:18
Focarul de COVID în Bucureşti. Dosar penal deschis pentru zădărnicirea combaterii bolilor

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a fost înregistrat la data de 24.08.2020 dosarul penal nr. 5941/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 C.p.

Citeşte şi: Anchetă în blocuri şi magazine după infectarea indienilor! Peste 100 de muncitori au fost plasaţi în carantină

În fapt, la data de 22.08.2020, în jurul orelor 17:15, organele de poliție din cadrul Secției 26 Poliție, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu au fost solicitate să se deplaseze la adresa din Mun. București Sector 4, Șos. Berceni nr. 94, locație la care se află un șantier, spre a însoți organele abilitate din cadrul Direcției de Sănătate Publică București, în vederea efectuării unei anchete epidemiologice în zona locurilor în care sunt cazați muncitorii unei societăți comerciale. În urma efectuării anchetei epidemiologice s-a descoperit un număr de 34 de angajați confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, din totalul de 108, șantierul în discuție fiind supus măsurilor de carantinare.

Citeşte şi: FOCAR de coronavirus pe un şantier din Bucureşti. Peste 100 de muncitori, testaţi de COVID

Urmare a sesizării înregistrate, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lămuririi aspectelor sesizate”, anunță PJ Sector 4.