Focarul de infecţie care otrăveşte aerul Capitalei. Pompierii se luptă de ore bune să stingă incendiul de lângă Mihăileşti

Este focar de infecție în apropierea Capitalei. De 48 de ore, pompierii încearcă să stingă bomba biologică de la Mihăilești. 250 de tone de gunoi au fost aruncate la 250 de metri distanță față de casele oamenilor.

05 aug. 2022, 16:19
Focarul de infecţie care otrăveşte aerul Capitalei. Pompierii se luptă de ore bune să stingă incendiul de lângă Mihăileşti

Peste 20 de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenţie Mihăileşti, Detaşamentelor Giurgiu şi Bolintin Deal acţionează, de trei zile, pentru stingerea unui incendiu în localitatea Drăgănescu, ce a cuprins aproximativ 250 de tone de gunoi de grajd şi s-a extins la o suprafaţă de aproximativ cinci mii de metri pătraţi de vegetaţie uscată.

În acest caz, pompierii iau în calcul o acţiune intenţionată de aprindere a focului.

„De aproximativ 72 de ore, din după-amiaza zilei de 2 august, când pompierii giurgiuveni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu de deşeuri în localitatea Drăgănescu, arde mocnit cantitatea de aproximativ 250 de tone de gunoi de grajd depozitat pe un teren pe care au fost aruncate la întâmplare şi diverse resturi menajere şi focul s-a extins şi la o suprafaţă de cinci mii de metri pătraţi de vegetaţie uscată. Zi şi noapte, pompierii giurgiuveni au acţionat şi au monitorizat zona. Ei sunt sprijiniţi de localnici şi cu utilaje care degajează aceste materiale combustibile, astfel încât apa să ajungă până jos, iar arderea mocnită să fie oprită”, se arată vineri într-un comunicat de presă al ISU Giurgiu, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Șapte dintre bărbații acuzați că i-au bătut pe polițiștii din Târgoviște, la înmormântarea unei fetiţe ucise într-un accident rutier, reținuți. Mama şi bunica micuţei au fost şi ele reţinute

Potrivit pompierilor, incendiul nu pune în pericol locuinţele sau alte proprietăţi şi aceştia iau în calcul faptul că focul ar fi fost pus intenţionat.

De la începutul anului, inspectorii de prevenire au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.500 lei fiecare, pentru incendierea vegetaţiei uscate fără respectarea prevederilor legale.

Citeşte şi: Noi reguli de parcare în Capitală. Ce se va întâmpla cu parcările de reşedinţă din 15 august