Focuri de armă în sediul poliţiei unui oraş din Brăila. Un jandarm a tras cu pistolul unui poliţist

A fost alertă în Brăila, după ce un jandarm a luat pistolul unui polițist de pe birou și a tras accidental. Incidentul a avut loc în sediul Poliției Orașului Însurăței.

30 iul. 2021, 15:30
Focuri de armă în sediul poliţiei unui oraş din Brăila. Un jandarm a tras cu pistolul unui poliţist

Focuri de armă în sediul poliţiei unui oraş din Brăila. Un incident a avut loc pe 27 iulie, în jurul orei 8 dimineața, în sediul Poliției Orașului Însurăței din județul Brăila. Un jandarm a tras accidental un foc de armă în podea, cu pistolul unui polițist.

Focuri de armă în sediul poliţiei unui oraş din Brăila. Un jandarm a tras cu pistolul unui poliţist

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a informat că, în data de 27 iulie, în jurul orei 08:00, un polițist din cadrul Poliției Orașului Însurăței s-a prezentat la sediul poliției, pentru a intra în serviciu și a-și ridica armamentul din dotare.

‘Polițistul a primit pistolul și l-a așezat pe birou pentru a înscrie în registru ridicarea acestuia, moment în care un jandarm care, de asemenea, urma să intre în serviciu, ar fi luat pistolul de pe birou și ar fi executat accidental un cartuș în podea.’, a transmis IPJ Brăila.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.Au fost întocmite actele procedurale pentru infracțiunea de uz de armă fără drept, acestea fiind înaintate Parchetului Militar București, circumscripția Constanța.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Brăila a dispus, față de polițistul în cauză, efectuarea de verificări în vederea stabilirii existenței/inexistenței abaterii disciplinare de neglijență manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu și luarea măsurilor legale în acest sens, potrivit obiectivbr.ro.

Un incident similar a avut loc într-o secție de votare din comuna Turburea, județul Gorj. Pistolul unui polițist s-a descărcat accidental. Se pare că totul s-a petrecut înainte ca secțiile de votare pentru alegerile parlamentare din 2020 să fie deschise.

Polițistul a verificat secția, iar la un moment dat i s-a descărcat arma din dotare. Glonțul a trecut printr-un geam al încăperii unde era amenajată secția de vot.

Din fericire nimeni nu a fost rănit. Polițiștii fac o anchetă la fața locului pentru a vedea exact ce s-a întâmplat și care a fost exact cauza pentru care pistolul s-a descărcat.

‘La efectuarea controlului armamentului din dotare, polițistul a executat un foc de armă accidental, în jurul orei 6’, a informat IPJ Gor

Citeşte şi: Scene halucinante la Sibiu. Un bărbat a scos pistolul pe o stradă după ce a fost claxonat – VIDEO