FOCURI DE ARMĂ LA CANNES. Un bărbat a fost arestat – VIDEO

Un bărbat a fost arestat, vineri, la Festivalul de Film de la Cannes, după ce a tras două focuri de armă în aer, incidentul producându-se chiar în timp ce actorii Christoph Waltz şi Daniel Auteuil acordau un interviu live.

RomaniaTV.net
18 mai 2013, 10:25
FOCURI DE ARMĂ LA CANNES. Un bărbat a fost arestat – VIDEO

Christoph Waltz şi Daniel Auteuil acordau un interviu televiziunii franceze Canal+, difuzat în direct de pe malul mării, când un bărbat a tras două focuri de armă în aer. După ce au auzit împuşcăturile, cei doi actori şi persoanele care asistau la emisiunea în direct a Canal+ au început să fugă pentru a se pune la adăpost.

Agenţii de pază şi protecţie au intervenit rapid şi l-au pus la pământ pe acest bărbat. Poliţia sosită la faţa locului le-a spus tuturor oamenilor prezenţi în acel loc să fugă, întrucât bărbatul ţinea în mână o grenadă.

Poliţia l-a arestat pe acest bărbat şi a descoperit că purta asupra sa un cuţit şi o grenadă, care nu era însă una reală.

„Pare a fi un tip nebun”, a declarat o sursă din poliţie pentru Reuters.

După ce bărbatul a fost dus la poliţie, producătorii show-ului de la Canal+ au spus că programul va continua: „The show must go on” (Show-ul trebuie să continue, n.r.).

Noul incident de la Festivalul de Film de la Cannes a fost al doilea produs în cea de-a treia zi a festivalului (din cele 12 ale evenimentului), care reuneşte mii de actori, regizori, producători, jurnalişti şi fani.

Bijuterii în valoare de 1 milion de dolari, care urmau să fie împrumutate starurilor de cinema prezente la Festivalul de Film de la Cannes, au fost furate în noaptea de joi spre vineri dintr-un hotel de pe Croazetă, a anunţat poliţia locală, citată vineri de AFP.

Furtul s-a produs în camera de hotel închiriată de un angajat al celebrului lanţ de magazine de bijuterii Chopard, care confecţionează şi prestigiosul trofeu Palme d’Or.

Furtul a avut loc la un hotel Novotel din Cannes, situat pe o stradă principală din centrul oraşului, la mică distanţă de Palais des Festivals, a precizat Poliţia judiciară din Nisa.

O sursă a declarat pentru Reuters că valoarea bijuteriilor furate este de 1,4 milioane de dolari. Reprezentanţii Chopard au spus însă că această sumă este exagerată şi că bijuteriile respective nu erau destinate actriţelor, refuzând să precizeze alte detalii.