Focuri de armă pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări la graniţa cu Ucraina

Peste 30.000 de pachete cu ţigări de contrabandă au fost depistate în apropierea graniţei cu Ucraina, iar poliţiştii de frontieră suceveni au tras opt focuri de avertisment pentru prinderea persoanelor care transportau coletele cu ţigări, contrabandiştii reuşind însă să fugă.

RomaniaTV.net
07 oct. 2013, 13:36
Focuri de armă pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări la graniţa cu Ucraina

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch Seriţan, poliţiştii de frontieră de la Brodina au observat, în noaptea de duminică spre luni, un grup de persoane care mergeau dinspre frontiera cu Ucraina spre interiorul ţării, transportând mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră i-au somat verbal pe membrii grupului, dar aceştia au aruncat coletele şi au fugit în direcţii diferite, iar în aceste condiţii poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase opt focuri de avertisment. Membrii grupului au reuşit însă să fugă profitând de întuneric şi de terenul accidentat şi împădurit, în zona respectivă fiind descoperite 13 colete cu 30.938 de pachete cu ţigări Viceroy, de provenienţă ucraineană.

Sursa citată precizează că autorităţile de frontieră ucrainene au fost anunţate imediat despre acest caz, iar acestea, la rândul lor, i-au informat pe colegii lor români că au reţinut o persoană, cetăţean ucrainean şi că au descoperit în apropierea liniei de frontieră patru baxuri cu ţigări din acelaşi lot.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră români şi autorităţile de frontieră ucrainene, pentru prinderea tuturor persoanelor implicate.