Fondatorul mișcării pro-extincție vine cu un plan radical de salvare a planetei: „Să trăim mult și să dispărem”

Populația Terrei a ajuns recent la opt miliarde de oameni, fiind în continuă creștere, însă, fondatorul mișcării pro-extincție spune că cel mai bun lucru pentru a salva planeta este ca nimeni să nu mai facă copii.

25 nov. 2022, 11:43
Fondatorul mișcării pro-extincție vine cu un plan radical de salvare a planetei: „Să trăim mult și să dispărem”

Les Knight este fondatorul Mișcării Extincției Voluntare a Oamenilor, un grup de persoane care cred că cel mai bun lucru pe care oamenii îl pot face pentru a salva Pământul este ca aceștia să nu mai aibă copii, pentru ca specia umană să dispară pentru veșnicie, potrivit NYT.

Fondatorul „Voluntary Human Extinction Movement” (VEHMT) este un om nonconformist, dând de mai multe ori petreceri cu artificii în curtea din spatele casei, în nopțile cu ploi de meteoriți, toți participanții fiind dezbrăcați.

Bărbatul a adăugat cuvântul „voluntar” acum 10 ani pentru a fi clar că membrii mișcării pro-extincție nu susțin comiterea crimelor în masă, măsurile de contracepție luate cu forța sau sinuciderea.

Sloganul lor este: „Să trăim mult și să dispărem”. Un alt slogam afișat de Knight în timpul convențiilor și târgurilor stradale este: „Mulțumin pentru că nu vă reproduceți”.

Citește și: Elon Musk mai are o pereche de gemeni cu o angajată. Fondatorul Tesla are în total 9 copii

Chiar dacă rata natalității se află în continuă scădere, se preconizează că în următoarele decenii planeta va ajunge la o populație cu o valoare maximă de 10,4 miliarde din cauza speranței de viață tot mai crescute și a scăderii mortalității infantile.

Fondatorul VHMT e de părere că suprapopularea planetei este cea care influențează criza climatică, dar este un punct de vedere problematic. De exemplu, țările sărace populare, cum ar fi India, contribuie destul de puțin, pe cap de locuitor, pe când țările bogate cu populații mai mici, ca SUA, produc mare parte din poluarea care alimentează schimbările climatice.

John Wilmoth, director al diviziei populației a ONU, spune că adevărata problemă este consumul, fiind nevoie urgentă de a renunța la combustibilii fosili, pentru a utiliza eficient resursele planetei.

Citește și: Populația lumii a atins marți pragul istoric de 8 miliarde. ONU: ”Creșterea populației reprezintă o provocare majoră”

„Trebuie să transformăm stimulentele economice care facilitează obținerea de profit pe seama poluării mediului”, mai spune Wilmoth. Ideea de control asupra populației a dus la sterilizări forțate și măsuri inumane, asociate cu teorii rasiste precum eugenetica.

Fondatorul VHMT și-a făcut vasectomie la 25 de ani

Pentru a nu avea copii, Knight și-a făcut vasectomie la 25 de ani și susține accesul tuturor la metode de contracepție. El spune că, în ciuda tutror realizărilor de până acum, oamenii sunt dăunători pentru Pământ.

„Uiați ce i-am făcut planetei. Nu suntem o specie bună”, spune acesta.