Fondatorul UiPath anunţă când va lista compania la bursă. COVID a impulsionat afacerea

Publicat: Joi, 23 Iulie 2020 10:21 // Actualizat: Joi, 23 Iulie 2020 10:21 // Sursa: romaniatv.net

Nasdaq, bursa celor mai mari companii de tehnologie din lume, a felicitat compania UiPath, fondată de Daniel Dines şi Marius Tîrcă într-un apartament de pe strada Delea Veche din Capitală, după ce a ajuns la o evaluare de peste 10 miliarde dolari, în urma celei mai recente runde de finanţare, potrivit Mediafax.

UiPath este primul startup pornit din România care a obţinut statutul de "unicorn", când a ajuns la o evaluare de 1 miliard de dolari, iar acum este prima companie fondată de români care a devenit "decacorn", fiind evaluată la 10 miliarde de dolari.

În februarie, Dines indica doar că UiPath se apropie de o posibilă listare publică inițială, fără o dată stabilită în mod clar. Acum, Dines avansează anul 2021 ca certitudine, conform Profit.ro.

"Aveam planuri pentru listarea la bursă încă de dinainte de COVID, dar ne-am făcut o promisiune, și anume că vom aplica pentru IPO doar atunci când vom fi spre profitabilitate. Acum, COVID ne-a accelerat planurile, suntem într-o situație financiară foarte solidă și, în mod clar, plănuim să aplicăm pentru IPO anul viitor", a anunțat acum Dines.

În urmă cu o săptămână, UiPath a atras o nouă finanțare de la un grup de investitori conduși de Alkeon Capital Management, obținând o evaluare de peste 10 miliarde de dolari. Compania fondată de Daniel Dines și Marius Tîrcă a atras 225 milioane de dolari într-o rundă de finanțare de tip Serie E, obținând o evaluare post-investiție de 10,2 miliarde de dolari.

Primele informații legate de negocierile în vederea strângerii de noi fonduri au apărut luna trecută. Daniel Dines, directorul general al UiPath și cofondatorul companiei, alături de antreprenorul Marius Tîrcă, a semnalat în vara trecută că UiPath va atinge statutul de "decacorn", fără însă să ofere detalii suplimentare.

Runda de finanțare a fost condusă de Alkeon Capital Management, căruia i s-au alăturat investitori noi și existenți, printre care Accel, Coatue, Dragoneer, IVP, Madrona Venture Group, Sequoia Capital, Tencent, Tiger Global și Wellington, precum și fonduri și conturi prin T. Rowe Price Associates. Noua investiție va sprijini planurile UiPath în vederea accelerării proceselor de automatizare în companii, "astfel ca fiecare afacere să devină, în final, o afacere bazată pe software", spune Dines.

"Vom continua să investim în inovația bazată pe inteligența artificială și să extindem ofertele din [sectorul de] cloud. Epidemia de Covid-19 a evidențiat nevoia critică de automatizare în fața provocărilor, pentru a crea valoarea adăugată într-un interval de zile și săptămâni, nu în luni sau ani", a adăugat cofondatorul și directorul general al UiPath.

Citeşte şi: Farmacia Tei a avut în 2019 o creştere de 28%. Afaceri de 595 de milioane de lei în cele şase unităţi din ţară

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bursă decacorn ipo listare UiPath unicorn
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 22 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H