Fonduri europene pentru cumpărarea de tablete, accesibile începând de azi pentru şcoli şi universităţi. Câţi bani sunt disponibili

Ministerul Fondurilor Europene a anunţat că, luni, a fost deschis apelul de proiecte finanţat în cadrul Programului Operaţional Competitivitate (POC) pentru finanţarea tabletelor pentru elevi şi studenţi.

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 12:48
Fonduri europene pentru cumpărarea de tablete, accesibile începând de azi pentru şcoli şi universităţi. Câţi bani sunt disponibili

În primele 30 de minute au fost depuse în sistemul electronic MySMIS 113 schiţe de proiecte, iar 6 cereri de finanţare au fost finalizate.

Până la ora 11:30, în sistemul electronic MySMIS au fost încărcate 14 proiecte în valoare de 6,7 milioane de euro.

„Apelul prin care şcolile şi universităţile se pot dota cu tablete pentru sprijinirea învăţământului online a fost actualizat: 50 de milioane de euro dedicaţi studenţilor cu burse sociale se adaugă celor 100 de milioane de euro alocaţi elevilor. Avem datoria, părinţi, profesori şi guvernanţi deopotrivă, să sprijinim elevii şi studenţii, să contracarăm urmările pe care aceste luni grele le pot lăsa asupra pregătirii tinerilor!”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, citat în comunicatul Ministerului Fondurilor Europene.

În cadrul apelului POC pot fi decontate tabletele achiziţionate de unităţile de învăţământ şi de autorităţile publice locale începând cu data de 1 august 2020.

Bani europeni şi pentru echipamente de protecţie şi containere sanitare mobile

De asemenea, pentru a susţine desfăşurarea şcolii în timpul pandemiei de COVID-19, Ministerul Fondurilor Europene, finanţează prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare, echipamentele de protecţie şi containerele sanitare mobile în valoare de 50 milioane de euro, respectiv 25 milioane de euro.

În cadrul acestui apel, proiectele pot fi depuse până la data de 15 ianuarie 2021.

Klaus Iohannis, întrebat cine răspunde de elevii care nu pot învăţa online: Nu este cazul să căutăm vinovaţi


loading...