Ford Craiova renunţă la zeci de angajaţi. „Nu e vorba de concedieri. O parte dintre contracte nu vor fi prelungite”

Uzina Ford de la Craiova a luat măsuri drastice pe fondul crizei economice generate de pandemia de coronavirus. O treime dintre angajaţii care au contract pe perioadă determinată nu vor mai lucra în fabrică din cauza volumului scăzut al pieţei auto din Europa.

RomaniaTV.net
01 iul. 2020, 11:33
Ford Craiova renunţă la zeci de angajaţi. „Nu e vorba de concedieri. O parte dintre contracte nu vor fi prelungite”

Contextul nefavorabil în care se află industria auto la nivel global și, mai ales, european, a determinat producătorul Ford să limiteze numărul de angajați din uzina de la Craiova, corespunzător cererii pieței și, implicit, producției, notează Profit.ro.

Conducerea fabricii Ford de la Craiova este nevoită să menţină o parte dintre angajaţi în şomaj tehnic. Pentru a reduce costurile, a decis să nu mai prelungească contractele pe perioadă determinată.

„Compania noastră revizuiește constant nevoile de angajare pe baza cererii pieței și a eficienței procesului de producție. Având în vedere situația actuală a industriei în care operăm, o parte dintre contractele individuale de muncă pe perioadă determinată ale unor angajați de la fabrica Ford de la Craiova nu vor fi prelungite” au declarat reprezentanții Ford România, pentru sursa citată.

Astfel, pentru 213 persoane nu au mai fost prelungite contractele pe perioadă determinată, din totalul de 670 astfel de contracte, conform Jurnal de Craiova.

Neprelungirea contractelor se face săptămânal, în funcție de data expirării acestora. Ford România are peste 6.300 de angajați.

Producţia de autoturisme Dacia şi Ford a revenit parţial după redeschidere, funcţionând la 60% din capacitatea anterioară