Ford Craiova își trimite din nou angajații în șomaj tehnic. Care este motivul din spatele acestei decizii

Conducerea companiei Ford Craiova a decis să își trimită din nou, anjațatii în șomaj tehnic. Până la sfârșitul acestei săptămâni, mare parte dintre angajați vor sta acasă și vor fi plătiți cu 78 la sută din salariu.

17 oct. 2022, 16:01
Ford Craiova își trimite din nou angajații în șomaj tehnic. Care este motivul din spatele acestei decizii

Compania Ford Cariova a decis să își timită angajații în șomaj tehnic din cauza crizei de pe piața semiconductorilor. Până la finalul acestei săptămâni, o bună parte din angajați vor sta acasă și vor fi plătiți cu 78 la sută din salariu.

Citește și Ford se pregăteşte de concedieri în masă. Peste 8.000 de oameni vor fi daţi afară

În tot acest timp, compania nu își va sista activitatea, ci va lucra doar personalul indispensabil.

Această criză a semiconductorilor continuă să afecteze producția fabricii din Craiova încă de anul trecut. Din acest motiv activitatea uzinei a fost oprită de mai multe ori.

În luna mai, Ford Craiova și-a trimis o foarte mare parte dintre angajații acasă, timp de o săptămână, bineînțeles tot din cauza crizei semiconductorilor.

Din anul 2008, de când Compania Ford a investit 2 miliarde de euro în fabrica de la Craiova, în România au fost produse peste un milion de vehicule şi peste 1,5 milioane de motoare.

În fabrica de la Craiova, Ford produce în paralel modelul Puma, care e cel mai bine vândut SUV de clasa mică la nivel european, modelul EcoSport, dar şi motorul de 1.0 l EcoBoost.

În luna martie a acestui an, compania Ford a anunțat că producţia SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport se va încheia până la finalul acestui an. Astfel, începând de anul viitor, fabrica de la Craiova se va concentra tot mai mult pe un viitor construit pe producţia de vehicule comerciale şi electrice.

Începând cu cel de-al treilea trimestru din acest an, în urma unui transfer de proprietate,  joint-venture-ul Ford Otosan va prelua uzina Ford din Craiova, aun anunțat în martie, reprezentanții companiei.

Citește și Comisia Europeană a aprobat preluarea Ford România de către Ford Otosan