Ford Craiova trimite 6.000 de angajaţi în şomaj tehnic, din cauza epidemiei de coronavirus. Renault închide şi ea mai multe uzine

COVID-19. Începand cu 19 martie, Uzina Ford de la Craiova își trimite angajații în șomaj tehnic, din cauza epidemiei de coronavirus. Producătorul auto francez Renault, proprietarul Dacia, a anunţat marţi încetarea operaţiunilor din Spania, în urma declarării stării de urgenţă pe fondul pandemiei de coronavirus.

17 mart. 2020, 10:03
Ford Craiova trimite 6.000 de angajaţi în şomaj tehnic, din cauza epidemiei de coronavirus. Renault închide şi ea mai multe uzine

COVID-19. Ford Craiova îşi trimite în şomaj tehnic cei 6.000 de angajaţi, aceştia urmând să primească 80% din salariu. Măsura ar urma să intre în vigoare de joi, 19 martie, şi va dura cel puţin până pe 5 aprilie.

De asemenea, „Grupul Renault a decis să-şi oprească activitatea industrială în Spania pe durata stării de urgenţă. Această decizie a fost comunicată ieri sindicatelor„, se arată într-un comunicat al companiei.

Luni, Renault a decis să oprească producţia la toate facilităţile industriale din Franţa, din cauza pandemiei. Renault a precizat că măsura va afecta 12 uzine şi 18.000 de angajaţi în Franţa. „Continuarea activităţilor de producţie la uzinele grupului din alte ţări europene va depinde de situaţia din fiecare ţară„, a precizat producătorul auto francez.

De asemenea, grupul Volkswagen urmează să anunțe că oprește producția, începând de vineri, în majoritatea fabricilor din Germania și Europa din cauza epidemiei de coronavirus, scrie Der Spiegel, citând o scrisoare oficială transmisă angajaților de reprezentanții companiei.

Citeşte şi Germania a anunţat cât va dura pandemia de coronavirus: „Încă nu ştim cât o să fie rata mortalităţii”

Oficialii companiei afirmă totuși că este încă neclar cât de serios și pe ce perioadă de timp va afecta epidemia de coronavirus activitatea grupului Volkswagen. VW a suspendat deja temporar producția în numeroase fabrici din China, dar situația din Republica Populară s-a mai stabilizat între timp. În Germania a fost confirmat primul caz de infecție între angajații dintr-o companie.

În Spania, SEAT a decis suspendarea producției din cauza lipsei componentelor și pentru protejarea sănătății angajaților. Ibericii au propus guvernului „concedierea temporară” a angajaților, care ar urma să primească 80% din salarii și alte beneficii.

COVID-19. Un alt gigant, Airbus, va opri producţia şi activităţile de asamblare la fabricile sale din Franţa şi Spania în următoarele patru zile, după restricţiile impuse de guverne din cauza pandemiei de coronavirus (Covid-19), a anunţat marţi grupul aeronautic.

Aceasta ar putea fi cea mai semnificativă întrerupere a producţiei Airbus de la greva din 1989 a partenerului britanic de atunci BAE Systems, pe lângă problemele cu programele individuale, cum ar fi Airbus A380 sau avionul militar A400M. „Aceasta ne va permite suficient timp pentru a implementa condiţii riguroase de siguranţă şi respectarea strictă a protocoalelor de sănătate, îmbunătăţind eficienţa operaţiunilor în noile condiţii de lucru„, se arată într-un comunicat al Airbus.