Ford opreşte temporar producţia la fabrica din Craiova. Mai mulţi muncitori vor fi trimişi în şomaj tehnic aproape o lună

Ford oprește temporar producția la fabrica din Craiova din cauza crizei de componente auto, care afectează mai mulți producători auto. De asemenea, Ford trimite în șomaj tehnic muncitorii dintr-un schimb de lucru pe o perioadă de aproape o lună.

26 apr. 2021, 15:47
Ford opreşte temporar producţia la fabrica din Craiova. Mai mulţi muncitori vor fi trimişi în şomaj tehnic aproape o lună

Ford opreşte temporar producţia la fabrica din Craiova. La finalul lunii aprilie și începutul lunii mai, Ford suspendă producția de autovehicule, la Craiova, pentru șase zile. Producția de motoare se suspendă pentru 10 zile, au anunţat reprezentanții Ford.

Citeşte şi: S-a dat startul PROGRAMULUI RABLA 2021. Cât este prima de casare şi ce modificări substanţiale s-au făcut

De asemenea, din cauza crizei de microcipuri, Ford va lucra la Secția de Productie Vehicule, aproape o lună, în două schimburi, față de trei schimburi câte existau până acum. Muncitorii din al treilea schimb, aproximativ 1.000 de oameni, vor fi trimişi în şomaj tehnic în perioada 26 aprilie – 21 mai. Potrivit unor surse citate de gds.ro, angajații Ford trimişi în şomaj tehnic ar urma să fie plătiți cu 78% din salariul brut pe perioada suspendării producției.

„Ca urmare a problemei aprovizionării cu semiconductori, care afectează o mare parte din industria auto globală, în perioada 26 aprilie- 21 mai, Secția de Producție Vehicule de la Ford Craiova va opera în două schimburi (în loc de trei).
În plus, estimăm în acest moment 6 zile fără producție de vehicule, în data de 29 aprilie, respectiv în perioada 10- 14 mai, precum și 10 zile fără producție de motoare, în perioada 26 aprilie- 14 mai.
Continuăm totodată să prioritizăm configurațiile cheie de vehicule, gestionând în mod eficient volumele noastre alocate de semiconductori”, a declarat Ana Maria Timiș, director de comunicare al Ford România, citată de gds.ro.

Citeşte şi: Uzina Ford Craiova opreşte producţia de vehicule şi motoare timp de 8 zile