Uzina Ford Craiova opreşte producţia de vehicule şi motoare timp de 8 zile

Uzina Ford Craiova va suspenda temporar producţia de vehicule şi motoare timp de 8 zile, începând cu 26 februarie. Fabrica urmează să se redeschidă pe 10 martie dacă nu vor exista alte probleme. "Pe parcursul celor 8 zile in care productia va fi suspendata, angajatii fabricii Ford Craiova vor fi platiti conform acordurilor incheiate intre companie si sindicate", au declarat reprezentanţii Ford. La începutul lunii februarie și uzina Dacia din Mioveni a întrerupt temporar producția din aceleași motive.

24 feb. 2021, 16:04
Uzina Ford Craiova opreşte producţia de vehicule şi motoare timp de 8 zile

Uzina Ford Craiova opreşte producţia începând cu data de 26 februarie. Decizia vine în urma crizei de semiconductori care afectează o mare parte din industria auto globală.

„Ca urmare a problemelor legate de furnizarea de semiconductori care afecteaza o mare parte din industria auto globala, Ford Craiova va suspenda temporar productia de vehicule si motoare timp de 8 zile, incepand cu 26 februarie. Planul actual este ca productia la Ford Craiova sa fie reluata pe data de 10 martie. (…)
La nivel global, Ford monitorizeaza indeaproape situatia si isi adapteaza planurile de productie pentru a minimiza efectul asupra angajatilor, furnizorilor, clientilor si dealerilor din intreaga Europa”, au declarat reprezentantii Ford Craiova.

Citeşte şi: Uzina Dacia din Mioveni şi-a întrerupt activitatea. Raluca Turcan intervine

Reprezentantii Ford au mai precizat că „pe parcursul celor 8 zile in care productia va fi suspendata, angajatii fabricii Ford Craiova vor fi platiti conform acordurilor incheiate intre companie si sindicate si tinand cont de legislatia in vigoare”.

Potrivit unor surse citate de gds.ro, angajatii Ford ar urma sa fie platiti cu 78% din salariul brut, pe perioada suspendarii productiei.

Ford Craiova are, la ora actuala peste 6.000 de angajati in uzina producatoare de masini si motoare.

Citeşte şi: Dezastru la Dacia. Mașini nou-nouțe, trimise la fiare vechi FOTO