VIDEO: Proprietarii români de mașini electrice, umiliți. Dacia, implicată într-un mare scandal

Deși prețurile la energie au explodat, mulți dintre români au decis să-și cumpere mașini electrice în 2023. Ulterior, au regretat decizia, din acest motiv, dar și din cauza problemelor specifice.

21 oct. 2022, 09:22
VIDEO: Proprietarii români de mașini electrice, umiliți. Dacia, implicată într-un mare scandal

Un român care a cumpărat o Dacia Spring s-a plâns în social media după ce a descoperit că-i intră bucăți de frunze în mașină. El a făcut și plângere la ANPC, din acest motiv.

„Dragi posesori de Spring, În urma unei sesizări către ANPC, legat de faptul că în habitaclu îmi intra resturi vegetale (flori de copac, bucăți de frunze de 3-4 mm, polenul și praful sunt la pachet), m-am prezentat la Darex Suceava pentru realizarea unor teste, împreună cu reprezentantul Renault Group venit de la Bucuresti.

După ce l-am umplut de frunze (mărunțite pentru a evidenția defectul sesizat) pe sacou, cămașă și pantaloni, concluzia a fost următoarea: CLIENTUL A INTRODUS FORȚAT ÎN SISTEMUL DE VENTILAȚIE FRUNZE TOCATE IAR PE TREAPTA PATRU RESTURILE VEGETALE AU INTRAT IN HABITACLUL (de fapt au intrat pe treapta (3 și 4) ale MAȘINII.CLIENTUL NU RESPECTĂ MANUALUL, AUTO CONFORM.

Vă rog să urmăriți filmul din timpul testului și să trageți câteva concluzii. Înainte de test s-au verificat prezența filtrului și gurile de ventilație să fie curate”, a scris șoferul pe pagina Dacia Spring România.

„Am făcut o nouă sesizare și am cerut să fie prezent un comisar ANPC pentru o nouă constatare. Dacă nu ați făcut vă rog să faceți, în final poate, cei de la ANPC îi obligă să rezolve problema”, a precizat autorul postării, într-un comentariu.

 

Val de reacții negative în social media

 

Mesajele șoferului au provocat o mulțime de reacții în social media. Mulți alți proprietari de Dacia Spring s-au plâns de probleme asemănătoare.

  • „Ceva similar am pățit și eu cu ștergătorul spate, a ieșit fum din el. Concluzia celor de la Dacia, să nu îl mai folosesc excesiv și fără apă pe lunetă, deci tot vina mea”
  • „Atâta timp cât mașînă are filtru habitaclu, nu are voie să ajungă nimic în interior, mai ales bucățele de frunze. Ori lipsește acel filtru, ori este băgat mototolit în locaș”
  • „Eu am parcat în vara sub un copac și când am plecat nu am sesizat florile de la ștergător, multe și mici. La prima pornire a nins în mașină, treapta 1. De atunci, tot timpul mai îmi intră câteva de pe undeva.”
  • „Eu am o frunză întreagă în gură de ventilație stânga, inițial am crezut că nu am filtru de polen dar acum m-am lămurit.”
  • „Nu înțeleg ce nu a respectat clientul. Ce parte din manual nu a respectat clientul? Ce a făcut greșit clientul? Mare tupeu să zică că a tocat clientul frunze mărunte și le-a băgat forțat.”