FORMULA 1: Lewis Hamilton a câştigat al cincilea titlu mondial. Doar Schumacher are mai multe multe

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a obţinut, duminică, în Mexic, al cincilea titlu mondial în Formula 1, egalându-l pe argentinianul Juan Manuel Fangio, campion în 1951 şi 1954-1957. Doar germanul Michael Schumacher are mai multe trofee decât Hamilton şi Fangio, şapte.

RomaniaTV.net
28 oct. 2018, 20:52
FORMULA 1: Lewis Hamilton a câştigat al cincilea titlu mondial. Doar Schumacher are mai multe multe

Noul campion mondial a terminat etapa a XIX-a a CM de Formula 1 abia pe locul al patrulea, după ce a fost al treilea la start, însă poziţia de pe care a trecut lina de sosire a fost suficientă pentru a-i aduce al patrulea titlu de când concurează la Mercedes, al doilea consecutiv. Hamilton, 33 de ani, a câştigat primul titlu în 2008, când evolua pentru McLaren, apoi următoarele trei în 2014, 2015 şi 2017, scrie news.ro. 

 MP al Mexicului a fost câştigat de olandezul Max Verstappen de la Red Bull, care a condus cu autoritate cursa de pe Autodromo Hermanos Rodriguez din Ciudad de Mexico. Pilotul de 21 de ani a reuşit a cincea victorie de etapă din carieră, a doua în acest sezon.

Plecat din pole-position, australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull a fost întrecut înaintea primului viraj atât de coechipierul său Verstappen (locul 2 pe grilă), cât şi de Hamilton (locul 3). Ricciardo a revenit pe locul al doilea, dar a abandonat când se afla pe această poziţie, în turul 62/71, din cauza unor probleme mecanice.

Citește și: Important! Iată cum ne dăm seama cu 24 de ore înainte că va veni un cutremur

Şalanger la titlu până duminică, germanul Sebastian Vettel de la Ferrari a încheiat pe a doua treaptă a podiumului, urmat de coechipierul său, finaldezul Kimi Raikkonen.

Locul 5 a fost ocupat de un alt finlandez, Valtteri Bottas de la Mercedes, urmat de germanul Nico Hulkenberg de la Renault.

Locurile 7-10 au fost ocupate în ordine de Charles Leclerc din Monaco (Sauber), de belgianul Stoffel Vandoorne (McLaren-Renault), de suedezul Marcus Ericsson (Sauber) şi de francezul Pierre Gasly (Toro Rosso).

Din actuala ediţie a CM de Formula 1 au mai rămas de disputat două etape, MP al Braziliei, la 11 noiembrie, şi MP al Emiratului Abu Dhabi, la 25 noiembrie, fiind încă în joc titlul mondial la constructori.