FORMULA 1. Primele patru curse, Australia, Bahrein, Vietnam şi China, ANULATE. Sezonul începe pe 3 mai în Olanda

FORMULA 1. Prima cursă a anului 2020 nu se va mai disputa după ce un membru al echipei McLaren Racing a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Vineri, FIA A anunţat că şi cursele din Bahrein şi Vietnam se anulează!

13 mart. 2020, 12:17
FORMULA 1. Primele patru curse, Australia, Bahrein, Vietnam şi China, ANULATE. Sezonul începe pe 3 mai în Olanda

UPDATE: Următoarele două curse, Marele Premiu al statului Bahrein (22 martie) şi Marele Premiu al Vietnamului (5 aprilie) au fost şi ele anulate. A patra cursă, Marele Premiu al Chinei (19 aprilie), fusese anulată încă din februarie. Astfel, este posibil ca sezonul să înceapă pe 3 mai, cu Marele Premiu al Olandei.

FORMULA 1. Federația Internațională de Automobilism a decis că întrecerea din Australia nu va mai avea loc după consultări cu celelalte echipe care trebuiau să participe la cursa de pe „Albert Park”.

FORMULA 1. „Discuțiile purtate la întâlnirea cu echipele au adus o concluzie luată în majoritate, iar cursa de la Melbourne nu va mai avea loc. Înțelegem că e un anunț dezamăgitor pentru miile de fani care urmau să asiste la cursă. Posesorii de bilete vor fi despăgubiți în totalitate, un anunț în acest caz urmând să fie comunicat curând”, este anunţul FIA.

McLaren se retrage de la Marele Premiu al Australiei. Un membru al staff-ului a fost depistat cu coronavirus

FORMULA 1. Piloții au reacționat cu tristețe la auzul veștii. „Sunt devastat pentru că nu pot participa la cursa care se desfășoară acasă. Totuși, e decizia cea mai bună și cred că toată lumea ar trebui să înțeleagă că ne confruntăm cu ceva fără precedent”, a spus australianul Daniel Ricciardo. „Din păcate, e decizia corectă. Nimeni nu-și dorește așa ceva, toți voiam să fim în monoposturile noastre, concurând, dar trebuie să fim realiști și să punem sănătatea și sguranța pe primul loc”, a declarat și campionul en-titre Lewis Hamilton.