Formula 1: Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Malaeziei

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a câștigat Marele Premiu al Malaziei la Formula 1, desfășurat duminică pe circuitul de la Sepang, înregistrând cu această ocazie a doua victorie din cariera sa.

RomaniaTV.net
01 oct. 2017, 09:25
Formula 1: Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Malaeziei

Max Verstappen (20 ani) a fost înregistrat cu timpul de 1h30min.10sec.290/1000, reușind să-l devanseze cu 12,7 secunde pe campionul mondial en titre, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), în timp ce poziția a treia a fost ocupată de australianul Daniel Ricciardo (Red Bull), la 22,5 secunde.

Germanul Sebastien Vettel (Ferrari), plecat de pe ultima poziție a grilei de start, după ce a fost nevoit să schimbe motorul monopostului său pentru a treia oară în acest weekend, s-a clasat în final pe locul al patrulea, la 37,3 secunde de învingător.

Colegul lui Sebastian Vettel de la Ferrari, finlandezul Kimi Raikkonen, nu a mai luat startul în cursa de la Sepang, din cauza unei probleme mecanice la monopostul său, deși reușise să se claseze pe locul al doilea în calificările de sâmbătă.

Lewis Hamilton a rămas pe prima poziție în clasamentul general al piloților, cu un avans de 34 puncte față de Sebastian Vettel, cu cinci curse înainte de finalul sezonului.