LOTO 23 AUGUST 2020. Formula matematicianului român care a câştigat la loto de 14 ori

Matematicianul român Ștefan Mandel a devenit celebru în întreaga lume după ce a găsit formula care l-a ajutat să câştige zeci de milioane de euro la loteriile din România, Marea Britanie, Australia și SUA, „nimerind" jackpotul de 14 ori. 

RomaniaTV.net
23 aug. 2020, 03:44
LOTO 23 AUGUST 2020. Formula matematicianului român care a câştigat la loto de 14 ori

LOTO 23 AUGUST 2020.  Dornic să depășească problemele financiare, în România comunistă a anilor 60, Mandel a decis să joace la loterie, folosind cunoștiințele de teorie a probabilităților.

Într-un interviu pentru revista „Night & Day”, în anul 1992, Mandel spune că după achitarea tuturor datoriilor a rămas cu un câștig net de 24.000 de lei, 4.000 de dolari, suficienți la acea vreme pentru a „unge” pe cine trebuia pentru a obține un pașaport pentru a pleca din România și a începe o nouă viață.

După ani buni de cercetare, Mandel a ajuns la un algoritm de „condensare combinatorică”, despre care spunea că poate identifica cu precizie cinci din cele șase numere câștigătoare la o extragere loto, prin reducerea numărului combinaţiilor posibile de la câteva milioane la câteva mii.

De aici a pornit totul: algoritmul a fost verificat după ce Mandel a reușit să convingă un grup de prieteni și cunoștințe să cumpere un număr mare de bilete de loto. A fost un succes, biletul câștigător aducându-le premiul cel mare – 78.783 de lei, bani serioși în 1964.

„Acest prim câştig al meu se datorează mai mult norocului. Totuşi, banii câştigaţi mi-au oferit posibilitatea de a fugi din ţară. Nu o să vă spun cum am fugit, nici măcar acum după atâţia ani”, declara Mandel în interviul  pentru revista „Night & Day”, citat de gândul.ro. 

El a calculat că pentru o loterie în care regula este de a găsi șase numere bune între 1 și 40, numărul de combinații posibile este 3.838.380. Dacă jackpot-ul este de 10 milioane de euro și biletul costă un euro, atunci jocul fiecărei combinații (și, prin urmare, neapărat cel câștigător) ar permite, în ciuda costului ridicat al investiției, să genereze automat un profit mare (în cazul citat de exemplu, 6.161.620 de euro, dacă nu se percepe impozit, fără a se lua în calcul alte venituri mai mici).

Australia a interzis tehnica lui Mandel după ce acesta a început să câștige jackpot după jackpot

Mandel a început să-și popularizeze ideea, formând un sindicat al jucătorilor la loto, care adunau într-un fond comun banii necesari achiziționării biletelor, așteptând ca premiul cel mare să atingă o sumă suficient de mare astfel încât acțiunea să fie una profitabilă.

Alături de acest sindicat Mandel a reuşit să câştige 12 jackpot-uri şi alte 400.000 de premii mai mici în Australia şi Marea Britanie.

Stefan Mandel a efectuat operațiunea în total de paisprezece ori, în România, Regatul Unit și Australia.El locuiește în prezent în Vanuatu, un stat insular din Oceanul Pacific, relatează The Independent.

Iată formula în 6 pași pentru modul în care Mandel a reușit să facă bani serioși din loterie

Calculați numărul total de combinații posibile. (Pentru o loterie care necesită să alegeți șase numere de la 1 la 40, se generează 3.838.380 de combinații)

Găsiți loterii în care jackpot-ul este de trei ori mai mare decât numărul de combinații posibile.

Ridicați suficient numerar pentru a plăti pentru fiecare combinație. (Mandel a implicat 2.524 de investitori pentru efortul său de a câștiga loteria din Virginia)

Tipăriți milioane de bilete cu fiecare combinație. (Această metodă era legală. Acum ar trebui să cumpărați biletele chiar de la magazin)

Livrați biletele către dealeri autorizați de loterie.

Câștigați numerarul. Și nu uitați să vă plătiți investitorii. (Mandel a încasat doar 97.000 de dolari [74.000 de lire sterline] după un câștig de 1,3 milioane de dolari [1 milioane de lire sterline] în 1987).

Citeşte şi A fost câştigat MARELE PREMIU la LOTO 6 din 49, în valoare de 1,6 milioane euro