FORMULARUL-TIP pentru informaţii legate de vaccinarea elevilor. DESCARCĂ MODEL

Testarea elevilor în şcoli a fost un şec răsunător, iar vaccinarea se anunţă unul la fel de mare. Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii au reuşit abia joi să finalizeze forma finală a formularului-tip care trebuia distribuit părinţilor în prima zi de şcoală.

23 sept. 2021, 17:48
FORMULARUL-TIP pentru informaţii legate de vaccinarea elevilor. DESCARCĂ MODEL

FORMULARUL-TIP e în sfârşit gata! Ministerul Sănătății a validat, după lungi negocieri pe forma juridică, chestionarul de exprimare a intenției de vaccinare în rândul elevilor minori. Chestionarul va fi diseminat de Ministerul Educației, prin inspectoratele școlare județene.

Începând de vineri, 24 septembrie 2021, chestionarul va fi transmis în unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare județene. Acesta nu este obligatoriu, nu constituie obligație de vaccinare și va fi pus la dispoziția părinților în vederea completării.

Capitala a ajuns la incidenţa 2.91. Ce spune ministrul Educaţiei despre formularele privind vaccinarea elevilor cu acordul părinţilor

Persoana desemnată pentru protecția sanitară la nivelul unității de învățământ, în conformitate cu dispozițiile ordinului comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației, va transmite Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) chestionarele completate de către părinți/tutori legali.

FORMULARUL-TIP, model de completat:

Chestionar intentie de vaccinare elevi

În cazul exprimării intenției de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului! Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze și beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinților sau reprezentanților legali,
prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Direcțiile de Sănătate Publică. Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format electronic.

Situaţia epidemiologică la 10 zile de la începerea şcolilor cu prezenţă fizică. Cum sunt cazaţi studenţii în căminele universităţilor din Capitală

 

Ce spune Ordinul Comun privind testarea elevilor

Precizarea legată de testarea în ziua a opta după confirmarea unui caz într-o clasă:

  • (4) Cursurile pentru grupa/clasa suspendată se pot relua cu prezență fizică începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv, pentru elevii care se testează și rezultatul este negativ.
  • (5) Testarea elevilor se realizează în a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv de către cadrul medical din unitatea de învățământ sau, acolo unde nu este posibil, de către o echipă mobilă din cadrul DSPJ/DSPMB. Până la efectuarea testului, elevii continuă activitatea didactică în regim on-line. Elevii care nu se prezintă la testare reiau cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la suspendarea acestora.

Precizarea legată de cazul în care elevul are simptome specifice Covid-19:

  • „În cazul în care preșcolarii sau elevii prezintă în timpul orelor de curs stare febrilă sau altă simptomatologie specifică infectării cu SARS-CoV-2, se aplică protocolul de izolare. În cazul în care există un consimțământ informat și semnat al părintelui/tutorelui legal cu privire la acordul de recoltare a probelor de exsudat nazofaringian în vederea testării preșcolarilor sau elevilor simptomatici, aceștia vor putea fi testați, într-o primă fază, cu teste antigen rapide, în cadrul cabinetelor medicale. Elevul care a împlinit vârsta de 18 ani va semna consimțământul personal.
  • Toate testele rapide efectuate în cabinetul medical școlar de la nivelul unității de învățământ vor fi raportate către direcția de sănătate publică județeană/a municipiului București, în maximum 24 de ore. Dacă părintele/tutorele legal nu își exprimă acordul pentru testare, în cazul existenței unor simptome specifice, precum și în cazul în care nu există cabinet medical în unitatea școlară, acesta va lua legătura cu medicul de familie în vederea stabilirii pașilor următori; revenirea în colectivitate în aceste cazuri se va face după un repaus de 14 zile.”

193.430 angajați din sistemul național de învățământ s-au vaccinat

Ministerul Educației face publice rezultatele raportărilor privind vaccinarea personalului din sistemul de învățământ preuniversitar (de stat) și din sistemul de învățământ superior (de stat și privat).

Din totalul de 317.531 angajați ai sistemului național de învățământ s-au vaccinat 193.430 de persoane, reprezentând o rată generală de vaccinare de 61%. Față de ultima raportare se înregistrează un plus de 8257 de persoane vaccinate în sistemul național de învățământ.