Forţa Civică a lui Ungureanu, cu patru mandate de parlamentar, vrea să propună PREMIER

Preşedintele Forţei Civice, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, vineri, că formaţiunea pe care o conduce va prezenta "în scurt timp" propuneri pentru candidatura la Preşedinţie şi pentru funcţia de şef al Guvernului, afirmând că FC are dreptul şi obligaţia de a face acest lucru.

RomaniaTV.net
14 dec. 2012, 15:28
Forţa Civică a lui Ungureanu, cu patru mandate de parlamentar, vrea să propună PREMIER

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PDL Arad, preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a spus că schimbarea statulului acestui partid într-unul parlamentar ar înseamna foarte mult, chiar dacă a obţinut doar patru mandate.

„Forţa Civică, pentru un partid tânăr care şi-a recompus existenţa începând din septembrie, are patru parlamentari, iar schimbarea statutului în partid parlamentar înseamnă foarte mult. Obiectivul Forţei Civice a fost astfel atins”, a spus Ungureanu.

El a declarat că „în scurt timp” FC va aduce propuneri pentru preşedinţia României şi funcţia de premier.

Întrebat în ce context va face aceste propuneri, Ungureanu a răspuns: „Noi considerăm că în momentul în care, ca partid parlamentar, putem propune proiecte legislative capabile să contureze un proiect mare de guvernare în care Forţa Civică să participe, avem dreptul şi obligaţia politică, totodată, de a veni cu o propunere pentru candidatura la funcţia supremă în stat, cea de preşedinte, şi pentru funcţia de şef al Executivului”.

Ungureanu a candidat pentru un mandat de senator în colegiul din municipiul Arad, obţinând mandatul la redistribuiri.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că la Colegiul Director s-a decis să se propună celor patru parlamentari din Forţa Civică, PNŢCD şi Noua Republică care au candidat sub ARD să facă parte din grupul parlamentar al PDL.

„Am decis să facem propunerea către colegii din ARD care au intrat în Parlament să facă parte din grupul nostru parlamentar”, a precizat Blaga.

El a adăugat că fiecare îşi va face analiza în partid şi că cei patru parlamentari sunt aşteptaţi şi rugaţi să facă parte din grupul parlamentar al PDL.

Conducerea Forţei Civice va lua săptămâna viitoare o decizie, în Colegiul Director, prin care va stabili dacă cei patru parlamentari ai săi, trei deputaţi şi un senator, se afiliază grupului PDL sau rămân independenţi, a declarat, joi, secretarul general al formaţiunii, Ştefan Pirpiliu.