Forţele arabo-kurde au alungat Statul Islamic de pe 1.400 km2 în ultimele două săptămâni

Coaliția arabo-kurdă siriană, sprijinită de SUA, a alungat gruparea Statului Islamic (SI) de pe un teritoriu de circa 1.400 kilometri pătrați în nord-estul Siriei, în ultimele două săptămâni, conform unui purtător de cuvânt.

RomaniaTV.net
16 nov. 2015, 17:47
Forţele arabo-kurde au alungat Statul Islamic de pe 1.400 km2 în ultimele două săptămâni

Între 30 octombrie și 13 noiembrie, 1.362 kilometri pătrați au fost curățați de prezența Statului Islamic (…) de către Forțele democratice siriene (FDS)„, a declarat purtătorul de cuvânt al FDS, colonelul Talal Ali Sello, într-o conferință de presă în satul al-Hol, conform Agerpres.

Citeşte şi Uimitor! Ce au scris americanii pe rachetele cu care au bombardat teroriştii ISIS FOTO

Printre teritoriile eliberate se află Khatouniyé și 196 de sate și cătune, a precizat el. Aceste zone sunt situate la sud de Hassaké, un fief al Unităților de protecție ale poporului kurd (YPG), principala miliție kurdă siriană. Tot potrivit purtătorului de cuvânt, 493 de membri ai SI au fost uciși, de partea FDS înregistrându-se 33 de morți și 53 de răniți. În timpul luptelor și-au pierdut viața și patru civili.

Din coaliția FDS, creată la 12 octombrie cu sprijinul Statelor Unite, fac parte, pe lângă YPG, gruparea majoritar arabă Burkan al-Furat (Vulcanul Eufratului), triburi arabe și creștini siriaci.