Fortul 13 Jilava, valorificat printr-un proiect în valoare de 450.000 de euro

Consiliul Judeţean Ilfov a depus un proiect de punere în valoare a patrimoniului cultural şi natural al Fortului 13 Jilava, în valoare de 450.000 de euro

09 apr. 2014, 12:34
Fortul 13 Jilava, valorificat printr-un proiect în valoare de 450.000 de euro

Obiectivul general al programului este protejarea şi valorificarea acestui patrimoniu cultural şi natural prin implementarea unui management strategic, planificat şi integrat la nivel instituţional şi prin dezvoltarea unui concept modern de valorificare a potenţialului istoric, social şi cultural, potrivit Agerpres.

Prin intermediul proiectului se va promova o cultură bazată pe respectarea patrimoniului cultural în rândul persoanelor care execută pedepse private de libertate în Penitenciarul Bucureşti-Jilava şi se va îmbunătăţi şi extinde accesul publicului la patrimoniul cultural administrat de penitenciar prin promovarea cunoaşterii acestora cu ajutorul noilor tehnologii„, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Ilfov.

CJ Ilfov, alături de Penitenciarul Bucureşti-Jilava, va avea drept parteneri în cadrul proiectului instituţii din Regatul Norvegiei.

Programul e parte integrantă a Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European 2009-2014, contribuind la promovarea diversităţii culturale şi a dialogului intercultural, la protejarea minorităţilor şi încurajarea schimburilor culturale.

Bugetul total al proiectului este de 450.000 de euro, din care bugetul alocat Consiliului Judeţean Ilfov se ridică la 32.000 de euro.