Fosilele unui mamut de acum 5 milioane de ani, expuse la un muzeu din Târgiu Jiu

Fragmentele osoase ale unui mamut care a trăit în urmă cu aproximativ cinci milioane de ani au fost expuse la Muzeul Judeţean 'Alexandru Ştefulescu' din municipiul Târgu-Jiu, a precizat, luni, directorul instituţiei, Dumitru Hortopan.

18 mart. 2013, 12:26
Fosilele unui mamut de acum 5 milioane de ani, expuse la un muzeu din Târgiu Jiu

Oasele au fost descoperite în localitatea Peşteana-Jiu, de un localnic, iar în urma cercetărilor, s-a constatat faptul că aparţin unui mamut în vârstă de zece ani, care a avut o greutate de aproximativ cinci tone.

Fragmentele au fost expuse în Secţia Istorie şi Arheologie din cadrul muzeului, în sala ‘Cadrul Natural şi Omul’, scrie Agerpres.

‘Piesele au fost restaurate şi conservate de către profesorii de la Universitatea Babeş Bolyai, în cadrul Laboratorului de Geologie şi Biologie, au fost restaurate şi măsurate, fără îndoială că ele vor face obiectul unor studii de specialitate. Noi le-am expus într-o vitrină unde suportul imită locul originar unde au fost găsite’, a declarat directorul Muzeului Judeţean.

În perioada imediat următoare, reprezentanţii muzeului, împreună cu profesori de specialitate, se vor deplasa la locul unde au fost găsite fragmentele şi vor dezveli întreg mastodontul, urmând ca după ce va fi restaurat, să fie expus în întregime în cadrul muzeului.