Fost angajat MAI, reţinut pentru tentativă de omor după ce şi-a împuşcat soţia VIDEO

Bărbatul de 64 de ani, fost angajat al MAI, care în noaptea de miercuri spre joi şi-a rănit soţia cu două gloanţe trase dintr-un pistol de calibrul 7,62 mm, a fost reţinut pentru 24 de ore.

RomaniaTV.net
29 mart. 2012, 08:02
Fost angajat MAI, reţinut pentru tentativă de omor după ce şi-a împuşcat soţia VIDEO

Prima ipoteză a anchetatorilor era că arma s-a declanşat accidental, dar acum pe numele său a fost întocmit un dosar penal, pentru tentativă de omor. Poliţiştii iau în calcul şi varianta ca arma să nu se fi declanşat din greşeală, deoarece în timpul audierilor bărbatul nu a fost foarte clar în declaraţii.

Cei doi soţi sunt din Constanţa, dar stăteau în Techirghiol, unde îşi construiesc o casă. Miercuri-noapte, femeii i s-a părut că aude zgomote în curte şi şi-a alertat soţul. Bărbatul, fost angajat al Ministerului de Interne, a ieşit afară cu o armă, însă aceasta s-a descărcat, iar glonţul a rănit-o chiar pe femeie.

Am fost solicitaţi pentru o persoană împuşcată în zona cervicală. Pacienta era stabilă, conştientă„, a declarat medicul de pe ambulanţă, Mihaela Stoian.

Potrivit anchetatorilor, citaţi de MEDIAFAX, bărbatul a fost angajat al MAI ca medic veterinar în Constanţa şi ieşise la pensie de mai mulţi ani. El deţinea arma în mod legal, având permis de port-armă, şi îşi cumpărase pistolul de aproximativ o lună. În noaptea de miercuri spre joi, când s-a produs incidentul, bărbatul se afla sub influenţa alcoolului, testele indicând o alcoolemie de 0,43 la mie.

Se pare că arma, un pistol Tokarev calibru 7,62, era armată, iar când bărbatul a fost trezit din somn, buimac, a luat-o, a vrut să coboare din pat, iar arma s-ar fi putut descărca accidental. Imediat după aceea, el a sunat la 112 şi a chemat Ambulanţa„, au declarat surse din rândul anchetatorilor.