Fost coleg al lui Hagi și Gică Popescu ajuns să lucreze ca patiser și șofer de UBER

În urma conflictului cu președintele turc Erdogan, Hakan Șukur s-a mutat în SUA, unde este nevoit să muncească pentru a-și întreține familia.

RomaniaTV.net
14 ian. 2020, 11:53
Fost coleg al lui Hagi și Gică Popescu ajuns să lucreze ca patiser și șofer de UBER

Fost atacant al naționalei Turciei, cel mai bun atacant al Supeligii Turce (249 de goluri), și coleg la Galatasaray cu Gheorghe Hagi și Gică Popescu în echipa care a câștigat în anul 2000 Cupa UEFA (Europa League), Hakan Șukur a intrat în anul 2015 într-un conflict cu președintele Turciei, Erdogan, care i-a schimbat profund viața.

Deși pentru mult timp au avut o relație apropiată, Șukur nu a sprijinit politicile pe care președintele începuse să le aplice, iar acesta din urmă nu a ezitat să-i persecute atât pe el, cât și familia.

Într-un interviu publicat luni de cotidianul german Bild, atacantul povestește cum arată acum viața lui și cum a ajuns în această situație. După ce în 2015 a decis să se mute cu familia în Statele Unite, a fost numit trădător și adversar al regimului, conturile și proprietățile i-au fost confiscate, iar tatăl său a fost arestat.

”Erdogan mi-a luat totul. Mi-a luat dreptul la libertate, nu m-a lăsat să mă exprim, nu mi-a dat dreptul să muncesc. Am câteva apartamente în Turcia, dar nu pot să le închiriez. Toți chiriașii care au încercat să stea acolo s-au trezit cu amenințări. Și eu am fost păzit pentru o perioadă după ce m-am mutat aici, am avut sprijinul autorităților.

Am ajuns la fundul sacului, trebuie să muncesc în fiecare zi. Eu iubesc Turcia, dar sunt inamicul politicii eronate”, a spus Șukur. „Îi cer lui Erdogan să devină președintele de care Turcia are nevoie”

Pentru că banii pe care reușise să-i ia cu el s-au terminat, fostul mare atacant este nevoit acum să lucreze într-o cafenea-patiserie, iar în timpul liber uneori este și șofer pe Uber.