Fost deputat USR a demisionat din partid şi din parlament şi candidează ca independent la alegeri

Cornel Zainea, fost deputat USR, a anunţat vineri că a reuşit să strângă semnăturile necesare pentru a se înscrie ca independent la alegerile parlamentare, acesta depunând în aceeaşi zi dosarul la Biroul Electoral Judeţean Ilfov.

RomaniaTV.net
23 oct. 2020, 15:25
Fost deputat USR a demisionat din partid şi din parlament şi candidează ca independent la alegeri

„Noi am reuşit! Într-o cursă contra cronometru, când mai aveam câteva sute de semnături lipsă cu doar 6 ore ore înainte de deadline, minunea a început să se întâmple. Cu ajutorul unor oameni frumoşi am strâns chiar cu 10% peste numărul necesar”, a scris Zainea pe Facebook.

Cornel Zainea şia dat demisia din USR şi din parlament pe 8 octombrie, în urma scandalului din partid pe tema listelor cu candidaţi. Într-un mesaj postat pe Facebook, el scria că USR „şi se pare că şi PLUS” devin partide în care câştigă cine „are control pe filială”.

În aceeaşi zi, copreşedintele USR PLUS Dan Barna îşi exprima regretul pentru decizia lui Cornel Zainea, adăugând că speră ca acesta să ia în considerare cât mai curând să revină în partid.

La alegerile locale, Cornel Zainea a candidat din partea USR PLUS pentru Primăria Chiajna, unde a pierdut la o distanţă de 54 de voturi faţă de primarul în funcţie, Mircea Minea.

Citeşte şi: USR, în război total cu PNL, îl propune pe Cioloş premier: „Vrem să dăm premierul, să fie foarte clar!”