USR, în război total cu PNL, îl propune pe Cioloş premier: „Vrem să dăm premierul, să fie foarte clar!”

Tensiunile dintre PNL şi USR-PLUS s-au amplificat în ultima perioadă, culminând joi cu anunţul vicepreşedintelui USR, Cătălin Drulă, care a declarat că partidul său va accepta participarea la guvernare alături de liberali doar dacă Ludovic Orban nu va mai fi numit premier.

RomaniaTV.net
23 oct. 2020, 12:57
USR, în război total cu PNL, îl propune pe Cioloş premier: „Vrem să dăm premierul, să fie foarte clar!”

Vineri, un alt membru marcant al USR, Ionuţ Moşteanu, a dezvăluit şi numele pe care USR-PLUS îl propune pentru funcţia de prim-ministru şi, mai mult, a întărit faptul că formaţiunea din care face parte îşi doreşte să dea noul şef al executivului.

„USR va intra la guvernare și va intra cu mandat de reformă. Vrem un premier cu mandat de reformă. Nimeni nu are un cec în alb din partea noastră. USR PLUS vrea să dea premierul, să fie foarte clar.

Vrem un parteneriat onest, loial de guvernare. Domnul Orban m-a dezamăgit că a mințit miercuri dimineață, când a spus niște lucruri total neadevărate, știa că sunt neadevărate. Înțeleg bătălia politică, înțeleg meciul de campanie, înțeleg de ce toată lumea atacă.

Vreau să stăm la masă după alegeri, discutăm cu toții.

Dacian Cioloș este, prin protocolul nostru vechi de alianță USR-PLUS, persoana desemnată pentru a prelua acest portfoliu”, a afirmat deputatul USR la Digi24.

Citeşte şi: USR condiţionează participarea la guvernare de numirea unui alt premier: Orban a picat grav acest test. Iohannis: Orban rămâne premier